Skip to main content

Μεγάλη νίκη ΟΣΦΠ στην Τούμπα (1-0) και προβάδισμα τίτλου (video)

O ΠΑΟΚ εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων με τους ερυθρόλευκους να κυριαρχούν ιδίως στο δεύτερο ημίχρονο και να κλειδώνουν την πρωτιά.

Την ήττα με 0-1 από τον Ολυμπιακό γνώρισε ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα κατά τη μεγάλη αναμέτρηση της 25ης αγωνιστικής της Super League.

Έπειτα από αυτό το αποτέλεσμα, οι ερυθρόλευκοι κλείδωσαν την πρώτη θέση της βαθμολογίας στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος καθώς παρέμειναν στο ρετιρέ με 63 πλέον βαθμούς ενώ αντίθετα οι ασπρόμαυροι έμειναν στους 58.

Σημειώνεται πως την 26η και τελευταία αγωνιστική, ο Δικέφαλος θα φιλοξενηθεί από την Ξάνθη, την Κυριακή 1 Μαρτίου και ώρα 19:00 ενώ την ίδια ημέρα και ώρα, οι Πειραιώτες θα υποδεχθούν τον Παναιτωλικό.

Το πρώτο ημίχρονο της μεγάλης αναμέτρησης δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας με τον ΠΑΟΚ να μην δείχνει φρεσκάδα και όρεξη να επιτεθεί ουσιαστικά με στόχο να κερδίσει και αντίθετα τον Ολυμπιακό να μην δείχνει σημάδια κόπωσης από τον πρόσφατο ευρωπαϊκό αγώνα επί της Άρσεναλ κρατώντας μάλλον εύκολα την ισοπαλία.

Μάλιστα, οι Πειραιώτες ήταν αυτοί που είχαν τις καλύτερες ευκαιρίες για τα πρώτα 45' όταν αρχικά στο 24', ο Τσιμίκας εξαπέλυσε δυνατό αριστερό σουτ αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη.

Έπειτα, οι ερυθρόλευκοι έφτασαν κοντά στο να ανοίξουν το σκορ καθώς στο 44', καθώς ο Βαλμπουενά από τα δεξιά πρόλαβε τον Γιαννούλη και σέντραρε με τον Ελ Αραμπί να πιάνει γυριστό με τη μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη περνώντας έπειτα άουτ.

To συγκρότημα του Πέδρο Μαρτίνς ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 49', όταν ο Τσιμίκας έκανε εξαιρετική κούρσα φεύγοντας κάτω από τη σέντρα για να φτάσει στην αντίπαλη περιοχή και σούταρε δυνατά με τον Πασχαλάκη να αποκρούει και εν συνεχεία ο Ραντζέλοβιτς γύρισε τη μπάλα και αυτή χτύπησε στον Γιαννούλη καταλήγοντας αυτογκόλ στα δίχτυα του Πασχαλάκη για το 0-1.

Ο νταμπλούχος κατάφερε να βρει δίχτυα στο 52' αλλά το γκολ ακυρώθηκε μέσω χρήσης VAR ως οφσάιντ. Συγκεκριμένα και ύστερα από φάση διαρκείας στα καρέ του Ολυμπιακού, ο Σβιντέρσκι έκανε προβολή, ο Σα απέκρουσε αλλοιώνοντας την πορεία της μπάλας που κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι και ο Βαρέλα από κοντά την έστειλε στα δίχτυα με προβολή. Ωστόσο ο διαιτητής Στίλερ χρησιμοποίησε την τεχνολογία, καταλόγισε τον Καποβερντιανό σε θέση οφσάιντ και ακύρωσε το γκολ των γηπεδούχων.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Μίσιτς, Μαουρίσιο (75’ Ελ Καντουρί), Λημνιός (82’ Λάμπρου), Μπίσεσβαρ, Πέλκας (64’ Ακπόμ), Σβιντέρσκι.

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε, Καμαρά, Βαλμπουενά (90’ + 1’ Γκασπάρ), Ελ Αραμπί (69’ Χασάν), Ραντζέλοβιτς (83’ Μασούρας).

Θυμηθείτε παρακάτω το live της μεγάλης αναμέτρησης
Τέλος αγώνα, ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Ο Δικέφαλος εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων με τους ερυθρόλευκους να κυριαρχούν ιδίως στο δεύτερο ημίχρονο, να βρίσκουν δίχτυα με το αυτογκόλ του Γιαννούλη και να κλειδώνουν την πρωτιά στην κανονική διάρκεια της Super League.

-90' + 1': Κλείνει τις αλλαγές του και ο Ολυμπιακός με τον Γκασπάρ να αντικαθιστά τον Βαλμπουενά.

-90': Τέσσερα θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων για το φινάλε του μεγάλου αγώνα της Τούμπας.

-83': Δεύτερη αλλαγή για τον Ολυμπιακό, ο Μασούρας περνά στο χορτάρι αντί του Ραντζέλοβιτς.

-82': Κλείνει τις αλλαγές του ο ΠΑΟΚ με τον Λάμπρου να αντικαθιστά τον Λημνιό.

-77': Πρώτη κίτρινη κάρτα στο ματς, τη δέχεται ο Μπα για λογαριασμό των Πειραιωτών.

-75': Δεύτερη αλλαγή για τον ΠΑΟΚ, ο Ελ Καντουρί περνά αντί του Μαουρίσιο.

-74': Πρώτη κυριολεκτικά αξιόλογη ευκαιρία για τον Δικέφαλο, πέραν από τη φάση του ακυρωθέντος τέρματος καθώς ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σα.

-70': Απειλεί το συγκρότημα του Πέδρο Μαρτίνς με τον Καμαρά να κλέβει τη μπάλα από τον Μαουρίσιο πλασάροντας αλλά ο Πασχαλάκης έπεσε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε τον κίνδυνο.

-69': Πρώτη αλλαγή και για τον Ολυμπιακό, ο Χασάν αντικαθιστά τον Ελ Αραμπί.

-64': Πρώτη αλλαγή για τον ΠΑΟΚ, ο Ακπόμ αντικαθιστά τον Πέλκα και ο Άμπελ Φερέιρα αλλάζει το σύστημα σε 4-4-2 βάζοντας τον Άγγλο στράικερ δίδυμο με τον Σβιντέρσκι στην επίθεση.

-52': Βρίσκει δίχτυα ο ΠΑΟΚ αλλά το γκολ ακυρώνεται μέσω χρήσης VAR ως οφσάιντ. Ύστερα από φάση διαρκείας στα καρέ του Ολυμπιακού, ο Σβιντέρσκι έκανε προβολή, ο Σα απέκρουσε αλλοιώνοντας την πορεία της μπάλας που κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι και ο Βαρέλα από κοντά την έστειλε στα δίχτυα με προβολή. Ωστόσο ο διαιτητής Στίλερ χρησιμοποίησε την τεχνολογία, καταλόγισε τον Καποβερντιανό στόπερ σε θέση οφσάιντ και ακύρωσε το γκολ των γηπεδούχων.

-49': Γκολ για τον Ολυμπιακό. Ο Τσιμίκας έκανε εξαιρετική κούρσα φεύγοντας κάτω από τη σέντρα για να φτάσει στην αντίπαλη περιοχή και σούταρε δυνατά με τον Πασχαλάκη να αποκρούει και εν συνεχεία ο Ραντζέλοβιτς γύρισε τη μπάλα και αυτή χτύπησε στον Γιαννούλη καταλήγοντας αυτογκόλ στα δίχτυα του Πασχαλάκη.

-46': Ο Ολυμπιακός στη σέντρα και το δεύτερο ημίχρονο μόλις ξεκίνησε!

Τέλος πρώτου ημιχρόνου, ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-0. Δεν μας έχει αποζημειώσει το πρώτο ημίχρονο καθώς η ποιότητα του ποδοσφαίρου που έπαιξαν οι δύο ομάδες είναι σαφέστατα κατώτερο των δυνατοτήτων τους. Μονάχα δύο οι καλές στιγμές και αυτές ανήκουν στους φιλοξενούμενους με το σουτ του Τσιμίκα και αντίστοιχα το γυριστό του Ελ Αραμπί που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη.

-45': Δύο θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων για την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου.

-42': Αγγίζουν το γκολ οι Πειραιώτες καθώς ο Βαλμπουενά από τα δεξιά πρόλαβε τον Γιαννούλη και σέντραρε με τον Ελ Αραμπί να πιάνει γυριστό με τη μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη περνώντας έπειτα άουτ.

-24': Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα για τους ερυθρόλευκους με τον Τσιμίκα να εξαπολύει δυνατό αριστερό σουτ αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη.

-20': Έχει ισορροπήσει ο Ολυμπιακός αλλά και πάλι δεν έχει καταγραφεί κάποια αξιόλογη ευκαιρία από τις δύο ομάδες.

-15': Τίποτα αξιοσημείωτο μέχρι στιγμής με τον ΠΑΟΚ να έχει μπει με μεγαλύτερη όρεξη προσπαθώντας να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα.

-1': Ο ΠΑΟΚ στη σέντρα και το μεγάλο παιχνίδι ξεκίνησε!

Αναμονή για να καθαρίσει η ατμόσφαιρα από τους καπνούς με τους αθλητές να αλλάζουν πάσες για να κρατηθούν σε εγρήγορση.

Οι δύο ομάδες βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο με τους οπαδούς του Δικεφάλου να δημιουργούν μια εντυπωσιακή ατμόσφαιρα. Όρκος νίκης από τους ποδοσφαιριστές εκατέρωθεν και όλα είναι έτοιμα για το πρώτο σφύριγμα του Γερμανού διαιτητή, Τομπίας Στίλερ.

Οι δύο ομάδες επέστρεψαν στα αποδυτήρια πριν βγουν ξανά στον αγωνιστικό χώρο για την έναρξη του ματς. Αυτή την ώρα η ασπρόμαυρη ΠΑΕ και το μέλος του ΔΣ, Γιώργος Σαββίδης τιμούν στο κέντρο του γηπέδου τον Θωμά Μαυρομιχάλη, γνωστό και ως Μάκη Μανάβη που αποτέλεσε τον επί πολλά χρόνια ηγέτη της Θύρας 4.

Κάτι λιγότερο από μισή ώρα πριν την σέντρα του σπουδαίου αγώνα και το γήπεδο έχει γεμίσει ασφυκτικά με τους παίκτες των δύο ομάδων να συνεχίζουν την προετοιμασία τους καθώς και οι φιλοξενούμενοι έχουν βγει στον αγωνιστικό χώρο του ασπρόμαυρου γηπέδου.

Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ εισήλθαν στο χορτάρι της Τούμπας για το καθιερωμένο τους ζέσταμα την ίδια ώρα που από πλευράς Πειραιωτών προθερμαίνονται μόνο οι τερματοφύλακες.

Ο Άμπελ Φερέιρα παρατάσσει τους ασπρόμαυρους σε σύστημα 4-2-3-1. Τερματοφύλακας θα είναι ο Πασχαλάκης ενώ από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Βαρέλα και Γιαννούλης. Τις δύο θέσεις των χαφ καταλαβάνουν οι Μίσιτς-Μαουρίσιο με τον Πέλκα μπροστά τους ενώ στις δύο πτέρυγες δεσπόζουν οι Λημνιός-Μπίσεσβαρ με τον Σβιντέρσκι στην κορυφή της επίθεσης.

Αντίστοιχα ο Πέδρο Μαρτίνς παρατάσσει τους ερυθρόλευκους σε σύστημα 4-3-3. Τερματοφύλακας θα είναι ο Σα ενώ από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μπα και Τσιμίκας. Τις τρεις θέσεις των χαφ καταλαμβάνουν από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης και Καμαρά ενώ τη θέση στην κορυφή της επίθεσης καταλαμβάνει ο Ελ Αραμπί έχοντας δεξιά τον Βαλμπουενά και αριστερά τον Ραντζέλοβιτς.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Μίσιτς, Μαουρίσιο, Λημνιός, Πέλκας, Μπίσεσβαρ, Σβιντέρσκι.

Στον πάγκο: Ζίβκοβιτς, Μάτος, Εσίτι, Αουγκούστο, Ελ Καντουρί, Λάμπρου, Ακπόμ.

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Βαλμπουενά, Ραντζέλοβιτς, Ελ Αραμπί.

Στον πάγκο: Αλέν, Φορτούνης, Μασούρας, Καφού, Σισέ, Γκασπάρ, Χασάν.

Εκτός 18άδας για τους Πειραιώτες έμειναν οι Παπαδόπουλος, Τοροσίδης και Καραργύρης.

Καλησπέρα σας από το γήπεδο της Τούμπας απ΄οπου και θα παρακολουθήσετε μέσω της Voria.gr το live της μεγάλης αναμέτρησης ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός για την 25η αγωνιστική της Super League.