Skip to main content

Κλείδωσε το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός,1-0 τον κακό ΠΑΟΚ στην Τούμπα(vid)

Οι ασπρόμαυροι εμφανίστηκαν επηρεασμένοι από τη διακοπή και ηττήθηκαν από τους ανώτερους ερυθρόλευκους που είχαν για σκόρερ τον Ελ Αραμπί.

Πρεμιέρα με το αριστερό έκανε ο ΠΑΟΚ στα play-off της Super League καθώς γνώρισε την ήττα με 0-1 από τον Ολυμπιακό, στην άδεια λόγω κορωνοϊού Τούμπα.

Έπειτα από αυτό το αποτέλεσμα, οι ασπρόμαυροι βγαίνουν εκτός μάχης για την υπόθεση τίτλος καθώς παρέμειναν στους 52 βαθμούς ενώ αντίστοιχα οι ερυθρόλευκοι είναι στην κορυφή έχοντας πλέον 69 πόντους.

Υπενθυμίζεται πως εκκρεμεί η απόφαση του CAS για την τελική έκβαση αναφορικά με την υπόθεση της φερόμενης πολυϊδιοκτησίας του Δικεφάλου με την Ξάνθη και την αφαίρεση 7 βαθμών από τον πρώτο, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως ακόμη και να επιστραφούν οι βαθμοί φαίνεται σχεδόν ακατόρθωτο να ανατραπεί η κατάσταση.

Την επόμενη, -2η- αγωνιστική του μίνι πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ θα φιλοξενηθεί από τον Παναθηναϊκό, το Σάββατο 13 Ιουνίου και ώρα 21:30 στο ΟΑΚΑ ενώ αντίστοιχα ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί τον Άρη, την Κυριακή 14 Ιουνίου και ώρα 21:30 στο ''Γεώργιος Καραϊσκάκης''.

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος από τον ΠΑΟΚ, σωστά στημένος και ήλεγχε το παιχνίδι χωρίς να επιτρέψει στον ΠΑΟΚ, τόσο να αναπτυχθεί σωστά από τις πτέρυγες, όσο και να βγει επικίνδυνα σε αντεπιθέσεις.

Η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης ανήκε στους γηπεδούχους όταν μόλις στο 1', ο Μπίσεσβαρ έκανε ωραία κίνηση και σουτ υπό την επιτήρηση του Μπουχαλάκη, αλλά ο Σα δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει τη μπάλα.

Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στο 4' καθώς ο Καμαρά έπιασε πέφτοντας αξιόλογο σουτ αλλά ο Πασχαλάκης μπλόκαρε σταθερά τη μπάλα.

Το συγκρότημα του Πέδρο Μαρτίνς σκόραρε στο 7' με τον Ελ Αραμπί όμως ο διαιτητής Παπαπέτρου, συμβουλευόμενος το VAR, ακύρωσε το τέρμα. Συγκεκριμένα, ο Σεμέδο έκανε την κεφαλιά, ο Πασχαλάκης απέκρουσε χωρίς να καταφέρει να συγκρατήσει τη μπάλα και ο Μαροκινός επιθετικός των Πειραιωτών την έσπρωξε στα δίχτυα μέσα από τη μικρή περιοχή αλλά ήταν εκτεθειμένος.

Τελικά οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 23' όταν ο Βιεϊρίνια από τα αριστερά έκανε ολέθριο λάθος και η επιμονή του Βαλμπουενά απέδωσε καρπούς καθώς ο Γάλλος μεσοεπιθετικός έκλεψε τη μπάλα και γύρισε προς τον Ελ Αραμπί που εκτέλεσε τον Πασχαλάκη πετυχαίνοντας το 0-1. Μάλιστα, ο Ολυμπιακός έχασε σημαντική ευκαιρία στο 29' για ένα ακόμη γκολ με τον Μασούρα να εξαπολύει καλό σουτ έξω από την περιοχή αλλά ο Πασχαλάκης έπεσε στη δεξιά του γωνία αποκρούοντας σε κόρνερ.

Ο Δικέφαλος ανέβασε την απόδοσή του προσπαθώντας να επιτεθεί σωστά για να βρει το γκολ της ισοφάρισης και απείλησε στο 43' με τον Βιεϊρίνια να σεντράρει από τα αριστερά και τον Ακπόμ να πιάνει εναέριο τακουνάκι αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Σα.

Μάλιστα, ο αρχηγός των ασπρόμαυρων έχασε νέα ευκαιρία στο 45' καθώς εκτέλεσε φάουλ με δύναμη έξω από τη μεγάλη περιοχή αλλά ο Σα δεν δυσκολεύτηκε να καπακώσει τη μπάλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο τίποτα δεν άλλαξε με τον ΠΑΟΚ να ψάχνει τρόπους να γίνει απειλητικός, χωρίς ωστόσο να έχει φάσεις μπροστά στην εστία του Σα ενώ αντίθετα ο Ολυμπιακός κράτησε άνετα το προβάδισμά του μέχρι το τελικό σφύριγμα του ρέφερι Παπαπέτρου.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος (Ροντρίγκο 73'), Βαρέλα, Μιχάι, Βιεϊρίνια, Μίσιτς, Μαουρίσιο (Εσίτι 73'), Λημνιός, Ελ Καντουρί (Σβιντέρσκι 68'), Μπίσεσβαρ (Πέλκας 68'), Ακπόμ (Τζόλης 73').

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μπα (Σισέ 75'), Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης, Καμαρά (Γκασπάρ 83'), Βαλμπουενά (Φορτούνης 83'), Ελ Αραμπί (Χασάν 83'), Μασούρας (Ραντζέλοβιτς 72').

Θυμηθείτε παρακάτω το live της μεγάλης αναμέτρησης

Τέλος αγώνα, ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 0-1. Στο πρώτο ημίχρονο, Ολυμπιακός ήταν καλύτερος από τον ΠΑΟΚ, σωστά στημένος και ήλεγχε το παιχνίδι χωρίς να επιτρέψει στον ΠΑΟΚ, τόσο να αναπτυχθεί σωστά από τις πτέρυγες, όσο και να βγει επικίνδυνα σε αντεπιθέσεις. Αντίστοιχα στο δεύτερο, οι ασπρόμαυροι έψαξαν τρόπους για να γίνουν απειλητικοί, χωρίς ωστόσο να έχουν φάσεις μπροστά στην εστία του Σα ενώ αντίθετα οι ερυθρόλευκοι κράτησαν άνετα το προβάδισμά τους μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι Παπαπέτρου.

-90'+ 5': Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ να ισοφαρίσει με το σουτ του Σβιντέρσκι να κοντράρει και να φεύγει εκτός εστίας.

-90' + 5': Τέταρτη κίτρινη κάρτα για τον Ολυμπιακό, τη δέχεται ο Γκασπάρ.

-90' + 3': Τρίτη κίτρινη κάρτα για τον Ολυμπιακό, τη δέχεται ο Σα για καθυστέρηση

-90': Πέντε θα είναι τα λεπτά του επιπρόσθετου χρόνου για την ολοκλήρωση του μεγάλου αγώνα.

-83': Κλείνει τις αλλαγές του και ο Ολυμπιακός, ο Φορτούνης αντικαθιστά τον Βαλμπουενά, ο Χασάν παίρνει τη θέση του Ελ Αραμπί ενώ τέλος ο Γκασπάρ περνά στο γήπεδο αντί του Καμαρά.

-77': Δεύτερη κίτρινη κάρτα για τον Ολυμπιακό, τη δέχεται ο Ραντζέλοβιτς για αντικανονικό μαρκάρισμα στον Βιεϊρίνια

-75': Δεύτερη αλλαγή για τον Ολυμπιακό, στη θέση του Μπα περνά ο Σισέ.

-73': Κλείνει τις αλλαγές του με τριπλή κίνηση ο ΠΑΟΚ, ο Ροντρίγκο αντικαθιστά τον Μάτος, ο Τζόλης παίρνει τη θέση του Ακπόμ ενώ τέλος ο Εσίτι περνά στο γήπεδο αντί του Μαουρίσιο.

-72': Πρώτη αλλαγή για τον Ολυμπιακό, ο Ραντζέλοβιτς αντικαθιστά τον Μασούρα.

Ο ΠΑΟΚ ψάχνει τρόπους να γίνει απειλητικός, χωρίς ωστόσο να έχει φάσεις μπροστά στην εστία του Σα ενώ αντίθετα ο Ολυμπιακός κρατά άνετα το προβάδισμά του.

-68': Δύο αλλαγές για τον ΠΑΟΚ, ο Πέλκας αντικαθιστά τον Μπίσεσβαρ ενώ ο Σβιντέρσκι περνά αντί του Ελ Καντουρί.

-66': Πρώτη κίτρινη κάρτα για τον Ολυμπιακό, τη δέχεται ο Τσιμίκας για σκληρό μαρκάρισμα στον Μπίσεσβαρ.

-48': Πρώτη κίτρινη κάρτα για τον ΠΑΟΚ και γενικά στην αναμέτρηση, τη δέχεται ο Βαρέλα για φάουλ στον Ελ Αραμπί.

-46': Ο ΠΑΟΚ στη σέντρα και το δεύτερο ημίχρονο μόλις ξεκίνησε!

Ημίχρονο στην Τούμπα, ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 0-1. Οι ερυθρόλευκοι ήταν καλύτεροι από τους ασπρόμαυρους, ήταν καλά στημένοι και ήλεγχαν το παιχνίδι χωρίς να επιτρέψουν στους γηπεδούχους τόσο να αναπτυχθούν σωστά από τις πτέρυγες, όσο και να βγουν επικίνδυνα σε αντεπιθέσεις. Το γκολ του Ελ Αραμπί από το 23' δίνει προβάδισμα στο συγκρότημα του Πέδρο Μαρτίνς για ένα σπουδαίο διπλό που θα του δώσει τη δυνατότητα να σφιχταγκαλιάσει ουσιαστικά την κατάκτηση του τίτλου, 45ου στην ιστορία του και πρώτου έπειτα από 3 χρόνια.

-45': Τέσσερα λεπτά θα είναι ο επιπρόσθετος χρόνος για την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου.

-45': Νέα ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με τον Βιεϊρίνια να εκτελεί φάουλ με δύναμη έξω από τη μεγάλη περιοχή αλλά ο Σα δεν δυσκολεύτηκε να καπακώσει τη μπάλα.

-43': Καλή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με τον Βιεϊρίνια να σεντράρει από τα αριστερά και τον Ακπόμ να πιάνει εναέριο τακουνάκι αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Σα.

-29': Σημαντική ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με τον Μασούρα να εξαπολύει καλό σουτ έξω από την περιοχή αλλά ο Πασχαλάκης έπεσε στη δεξιά του γωνία αποκρούοντας σε κόρνερ.

-23': Γκολ για τον Ολυμπιακό με τον Ελ Αραμπί. Ο Βιεϊρίνια από τα αριστερά έκανε τραγικό λάθος και η επιμονή του Βαλμπουενά απέδωσε καρπούς καθώς ο Γάλλος μεσοεπιθετικός έκλεψε τη μπάλα και γύρισε προς τον Μαροκινό επιθετικό που εκτέλεσε τον Πασχαλάκη πετυχαίνοντας το 0-1.

-7': Ακυρώθηκε γκολ για τον Ολυμπιακό με σκόρερ τον Ελ Αραμπί. Ο Σεμέδο έκανε την κεφαλιά, ο Πασχαλάκης απέκρουσε χωρίς να καταφέρει να συγκρατήσει τη μπάλα και ο Μαροκινός επιθετικός των Πειραιωτών την έσπρωξε στα δίχτυα μέσα από τη μικρή περιοχή. Η φάση ωστόσο εξετάστηκε από το VAR και ο διαιτητής Παπαπέτρου δεν μέτρησε το τέρμα καθώς ο Ελ Αραμπί ήταν σε θέση οφσάιντ.

-4': Πρώτη ευκαιρία και για τον Ολυμπιακό, ο Καμαρά έπιασε πέφτοντας αξιόλογο σουτ αλλά ο Πασχαλάκης μπλόκαρε σταθερά τη μπάλα.

-1': Πρώτη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, ο Μπίσεσβαρ έκανε ωραία κίνηση και σούταρε, υπό την επιτήρηση του Μπουχαλάκη, αλλά ο Σα δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει τη μπάλα.

-1': Ο Ολυμπιακός στη σέντρα και η μεγάλη αναμέτρηση μόλις ξεκίνησε!

Πριν την σέντρα του αγώνα θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή για όλους όσοι χάθηκαν από την πανδημία του κορωνοϊού στον πλανήτη.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών) με βοηθούς τους Ιορδάνη Απτόσογλου (Αθηνών) - Τρύφωνα Πετρόπουλο (Αρκαδίας) και 4ος ο Δημήτρης Μαλούτας (Ημαθίας). Σημειώνεται πως διαιτητής VAR θα είναι ο Αναστάσιος Σιδηρόπουλος και αντιστοιχα AVAR, ο Πολυχρόνης Κωσταράς.

Ο Άμπελ Φερέιρα παρατάσσει τους ασπρόμαυρους σε σύστημα 4-2-3-1. Τερματοφύλακας θα είναι ο Πασχαλάκης ενώ από τα δεξιά προς τα αριστερά της άμυνας βρίσκονται οι Μάτος, Βαρέλα, Μιχάι και Βιεϊρίνια. Τις δύο θέσεις των χαφ καταλαμβάνουν οι Μίσιτς - Μαουρίσιο και μπροστά τους θα αγωνιστεί ο Ελ Καντουρί με τον Μπίσεσβαρ δεξιά και αντίστοιχα τον Λημνιό αριστερά ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα αγωνιστεί ο Ακπόμ.

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρατάσσει τους ερυθρόλευκους σε σύστημα 4-3-3. Τερματοφύλακας θα είναι ο Σα ενώ από τα δεξιά προς τα αριστερά της άμυνας βρίσκονται οι Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μπα και Τσιμίκας. Στις θέσεις των χαφ δεσπόζουν οι Γκιγιέρμε (δεξιά), Μπουχαλάκης (αριστερά) και Καμαρά (κεντρικός) ενώ την επιθετική τριπλέτα απαρτίζουν οι Μασούρας (δεξιά), Βαλμπουενά (αριστερά) και Ελ Αραμπί (κορυφή).

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Μιχάι, Βιεϊρίνια, Μίσιτς, Μαουρίσιο, Λημνιός, Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ, Ακπόμ.

Στον πάγκο: Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Μιχαηλίδης, Εσίτι, Πέλκας, Στοχ, Λάμπρου, Τζόλης, Σβιντέρσκι. Εκτός αποστολής έμεινε ο Τσιγγάρας.

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί, Μασούρας.

Στον πάγκο: Αλέν, Φορτούνης, Λοβέρα, Καφού, Παπαδόπουλος, Σισέ, Γκασπάρ, Ραντζέλοβιτς, Χασάν. Εκτός αποστολής έμειναν οι Τοροσίδης και Τζολάκης.

Καλησπέρα σας από το γήπεδο της Τούμπας, μέσω της Voria.gr θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε το live της μεγάλης αναμέτρησης ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός για την πρεμιέρα των play-off της Super League.