Skip to main content

Δίκαιη ισοπαλία στην Τούμπα, ΠΑΟΚ - Αρης 1-1 (video)

Οι ασπρόμαυροι πήραν προβάδισμα χάρις σε βολίδα του Βιεϊρίνια όμως οι κιτρινόμαυροι ισοφάρισαν στο δεύτερο ημίχρονο με γκολ - οφσάιντ του Βέλεθ.

Ισόπαλο με 1-1 τελείωσε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης στην Τούμπα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη για την 22η αγωνιστική της Super League.

Έπειτα από αυτό το αποτέλεσμα, οι ασπρόμαυροι εξακολουθούν να οδηγούν την κούρσα του πρωταθλήματος έχοντας 58 βαθμούς ενώ αντίθετα οι κιτρινόμαυροι εδραιώνονται στην 5η θέση έχοντας 34 βαθμούς.

Στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, ο Άρης ήταν ανώτερος έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων και τις καλύτερες φάσεις ενώ αντίθετα ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να πατήσει με αξιώσεις στην εστία του Κουέστα.

Οι κιτρινόμαυροι απείλησαν για πρώτη φορά στο 12' όταν ο Ματίγια εξαπέλυσε ρουκέτα έξω από την περιοχή όμως η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη ενώ στο 17' και έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Λάρσον, ο Ματέο Γκαρσία έπιασε σκαστή κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν μία ακόμη καλή φάση στο 30' καθώς ο Ματέο Γκαρσία έπιασε δυνατό σουτ αλλά αυτή έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Δικέφαλος κατάφερε να προηγηθεί στο 39' όταν ο Μπίσεσβαρ σέντραρε από δεξιά με την άμυνα του Άρη να απομακρύνει και ο Ελ Καντουρί έστρωσε στον Βιεϊρίνια με τον τελευταίο να πιάνει δυνατό δεξί σουτ έξω από την περιοχή στέλνοντας τη μπάλα στη δεξιά γωνια του Κουέστα για το 1-0.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στο πρώτο κομμάτι του δευτέρου ημιχρόνου με τον Άρη να προσπαθεί να βρει το γκολ της ισοφάρισης και τον Σάββα Παντελίδη να περνά στο 64' τον Γιουνές με στόχο να τονώσει την γραμμή κρούσης της ομάδος του. Αντίστοιχα ο Ραζβάν Λουτσέσκου αντικατέστησε στον τραυματία Ελ Καντουρί με τον Πέλκα στο 67' ώστε ο διεθνής χαφ να δώσει περισσότερα τρεξίματα και καλύτερη κάλυψη στον ΠΑΟΚ.

Οι φιλόξενούμενοι κατάφεραν να ισοφαρισουν τελικώς στο 84' με γκολ-οφσάιντ του Βέλεθ όταν ο Ματίγια εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά και ο Ισπανός στόπερ ξεφεύγοντας από το μαρκάρισμα του Βαρέλα έκανε με κεφαλιά το 1-1 όμως ήταν οριακά εκτεθειμένος.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Σάχοβ (Ολιβέιρα 56'), Μαουρίσιο, Ζαμπά, Μπίσεσβαρ (Σβιντέρσκι 88'), Ελ Καντουρί (Πέλκας 67'), Ακπόμ.

Άρης (Παντελίδης): Κουέστα, Τζανακάκης, Βέλεθ, Ρος, Κόρχουτ (Βαλεριάνος 85'), Σιώπης, Ματίγια, Λάρσον, Μαρτίνες (Γιουνές 64'), Ματέο Γκαρσία (Ιντζόγλου 89'), Ντιγκινί.

 

Δείτε παρακάτω το live του αγώνα

Τέλος στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, ΠΑΟΚ - Άρης 1-1

Τέσσερα θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων.

-89': Κλείνει τις αλλαγές του και ο Άρης, στη θέση του Ματέο Γκαρσία περνά ο Ιντζόγλου.

-88': Κλείνει τις αλλαγές του ο ΠΑΟΚ, στη θέση του Μπίσεσβαρ περνά ο Σβιντέρσκι.

-84': Γκοοοοοοολ για τον Άρη, ισοφαρίζει σε 1-1 από θέση οφσάιντ ο Βέλεθ. Ο Ματίγια εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά και ο Βέλεθ ξεφεύγοντας από το μαρκάρισμα του Βαρέλα έκανε με κεφαλιά το 1-1 όμως ο Ισπανός στόπερ ήταν εκτεθειμένος.

-80': To συγκρότημα του Σάββα Παντελίδη δεν έχει καταφέρει ακόμη να δημιουργήσει κάποια αξιόλογη φάση μπροστά στην εστία του Πασχαλάκη. Αντίστοιχα το συγκρότημα του Ραζβάν Λουτσέσκου διατηρεί εύκολα το προβάδισμά του.

-74': Τρίτη κίτρινη κάρτα για τους κιτρινόμαυρους, την δέχεται ο Κόρχουτ για σκληρό μαρκάρισμα στον Ζαμπά.

-67': Δεύτερη -αναγκαστική- αλλαγή για τον ΠΑΟΚ, στη θέση του τραυματία Ελ Καντουρί περνά ο Πέλκας.

-65': Δεύτερη κίτρινη κάρτα για τους φιλοξενούμενους, την δέχεται ο Βέλεθ για μαρκάρισμα στον Ακπόμ και έπειτα διαπληκτισμό με τον Άγγλο στράικερ των γηπεδούχων.

-64': Πρώτη αλλαγή και για τον Άρη, στη θέση του Μαρτίνες πέρασε ο Γιουνές.

-56': Πρώτη αλλαγή για τον ΠΑΟΚ, στη θέση του Σάχοβ περνά ο Ολιβέιρα.

-51': Τρίτη κίτρινη κάρτα για τον ΠΑΟΚ, την δέχεται ο Μάτος για πολύ σκληρό μαρκάρισμα (στα όρια της αποβολής) στον Κόρχουτ.

-46': Το δεύτερο ημίχρονο του μεγάλου ντέρμπι μόλις ξεκίνησε. Με την ίδια σύνθεση αμφότερες οι ομάδες.

Ημίχρονο στην Τούμπα, ΠΑΟΚ - Άρης 1-0. Οι κιτρινόμαυροι έχουν καλύτερη απόδοση στο μεγαλύτερο κομμάτι των πρώτων 45' όμως οι ασπρόμαυροι χρειάστηκαν μία μόλις ευκαιρία για να σκοράρουν με τον Βιεϊρίνια να εκτελεί τον Κουέστα δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του.

-45'+1' Ο Μπίσεσβαρ προσπαθεί να εκμαιεύσει πέναλτι πέφτοντας στην περιοχή του Κουέστα όμως σωστά ο Νορβηγός διαιτητής Χάνσεν τον παρατηρεί με κίτρινη κάρτα για θέατρο.

Ένα θα είναι το λεπτό των καθυστερήσεων για να ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο.

-39': Γκοοοοοολ για τον ΠΑΟΚ με σκόρερ τον Βιεϊρίνια! Ο Μπίσεσβαρ σέντραρε από δεξιά, απομάκρυνε η άμυνα του Άρη, ο Ελ Καντουρί έστρωσε στον Βιεϊρίνια, εκείνος έκανε το δυνατό δεξί σουτ έξω από την περιοχή και η μπάλα κατέληξε στη δεξιά γωνία του Κουέστα.

-36': Πρώτη κίτρινη κάρτα στον αγώνα και για τον ΠΑΟΚ, την δέχεται ο Βαρέλα για μαρκάρισμα εκτός φάσης στον Ντιγκινί.

-32': Τρίτη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους στον αγώνα με τη μπάλα να στρώνεται στον Ματέο Γκαρσία που εξαπέλυσε δυνατό σουτ αλλά αυτή έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη.

-30': Το πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης έχει συμπληρωθεί και ο Άρης δείχνει να πατά καλύτερα ενώ αντίθετα ο ΠΑΟΚ δεν έχει καταφέρει να πατήσει με αξιώσεις στην περιοχή του Κουέστα.

-21': Πρώτη κίτρινη κάρτα στην αναμέτρηση, την δέχεται για λογαριασμό του Άρη ο Τζανακάκης καθώς μάρκαρε σκληρά τον Ελ Καντουρί.

-17': Νέα φάση για τους κιτρινόμαυρους με τον Λάρσον να εκτελεί κόρνερ από τα αριστερά και τον Ματέο Γκαρσία να πιάνει σκαστή κεφαλιά όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Πασχαλάκη.

-12': H πρώτη αξιόλογη φάση του αγώνα ανήκει στον Άρη με τον Ματίγια να εξαπολύει ρουκέτα έξω από την περιοχή όμως η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη.

-9': Τραυματίστηκε νωρίτερα ο Μαουρίσιο όμως ο Βραζιλιάνος μέσος του ΠΑΟΚ σηκώθηκε και συνεχίζει κανονικά το παιχνίδι.

-5': Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά για τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, δεν έχει σημειωθεί κάποια αξιόλογη φάση.

-1': Και το μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μόλις ξεκίνησε!

Εντυπωσιακή η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι 30.000 και πλέον οπαδοί του ΠΑΟΚ!

Οι ποδοσφαιριστές των ΠΑΟΚ και Άρη επιστρέφουν στα αποδυτήρια με 15' να απομένουν για τη σέντρα του ντέρμπι.

Μισή ώρα πριν το πρώτο σφύριγμα του Νορβηγού διαιτητή Χάνσεν και οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων βρίσκονται στο χορτάρι πραγματοποιώντας το τελευταίο τους ζέσταμα.

Περίπου 45' πριν την έναρξη του ματς και η Τούμπα γεμίζει σιγά σιγά ασφυκτικά.

Αντίστοιχα ο ισχυρός άνδρας του Δικεφάλου, Ιβάν Σαββίδης βρέθηκε σε ακόμη ένα παιχνίδι έξω από την Τούμπα για να ασπαστεί ένα προς ένα τα μέλη της ασπρόμαυρης αποστολής καθώς υπενθυμίζεται πως του έχει επιβληθεί απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο.

Η αποθέωση στον Αλέξανδρο Πασχαλάκη κατά την είσοδό του στο γήπεδο για προθέρμανση

Σημειώνεται πως η αποστολή του Άρη έφτασε στο γήπεδο χωρίς πρόβλημα ενώ ο αρχηγός της κιτρινόμαυρης αποστολής και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, Θόδωρος Καρυπίδης μάζεψε τους παίκτες και το επιτελείο του Σάββα Παντελίδη στο κέντρο του γηπέδου για να τους εμψυχώσει ενόψει του μεγάλου αγώνα.

Οι αποδοκιμασίες κατά την αναγνωριστική βόλτα των παικτών του Άρη

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο 41χρονος Νορβηγός Τόρε Χάνσεν και βοηθοί οι συμπατριώτες του, Γιόν Μίκελ Κνούτσεν και Μόρτε Γιένσεν ενώ 4ος ορίστηκε ο Μανώλης Σκουλάς της ΕΠΣ Θεσσαλίας. Την περασμένη σεζόν στην πατρίδα του ο Χάνσεν που είναι διεθνής από το 2013 και μάλιστα το 2016 αναδείχθηκε κορυφαίος ρέφερι στην πατρίδα του, διηύθυνε 14 ματς και το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης θα είναι το δεύτερο που σφυρίζει εκτός της πατρίδας του καθώς στις 8 Ιανουαρίου είχε διαιτητεύσει στην -κεκλεισμένων των θυρών- αναμέτρηση Ελ Μασρί- Πίραμιντς για το πρωτάθλημα της Αιγύπτου.

Σε σύστημα 4-2-3-1 κατεβάζει τους ασπρόμαυρους ο Ραζβάν Λουτσέσκου με τερματοφύλακα τον Πασχαλάκη και τετράδα στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά τους Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Βιεϊρίνια. Τις δύο θέσεις των χαφ καταλαμβάνουν οι Σάχοβ - Μαουρίσιο και μπροστά τους δεσπόζει η τριπλέτα των Ζαμπά - Μπίσεσβαρ - Ελ Καντουρί ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα αγωνιστεί ο Ακπόμ.

Αντίστοιχα σε σύστημα 4-2-3-1 κατεβάζει τους κιτρινόμαυρους και ο Σάββας Παντελίδης με τερματοφύλακα τον Κουέστα και τετράδα στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά τους Τζανακάκη, Ρος, Βέλεθ και Κόρχουτ. Τις δύο θέσεις των χαφ καταλαμβάνουν οι Σιώπης - Ματίγια και μπροστά τους δεσπόζει η τριπλέτα των Ματέο Γκαρσία - Ντιγκινί - Λάρσον ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα αγωνιστεί ο Ντιγκινί.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Σάχοβ, Μαουρίσιο, Ζαμπά, Μπίσεσβαρ, Ελ Καντουρί, Ακπόμ.

Άρης (Παντελίδης): Κουέστα, Τζανακάκης, Βέλεθ, Ρος, Κόρχουτ, Σιώπης, Ματίγια, Λάρσον, Μαρτίνες, Ματέο Γκαρσία, Ντιγκινί.

Δείτε παρακάτω το pre game της Nova για το σπουδαίο παιχνιδι της πόλης

Καλησπέρα σας από το γήπεδο της Τούμπας απ' όπου θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε μέσω της Voria.gr ζωντανά το μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη για την 22η αγωνιστική της Super League.