Skip to main content

Έπεσαν κορμιά στην Τούμπα, φινάλε θρίλερ και ΠΑΟΚ - Άρης 2-2 (video)

Οι κιτρινόμαυροι έδειχναν πως θα φύγουν θριαμβευτές από την Τούμπα όμως ο νταμπλούχος Ελλάδος δεν είχε πει την τελευταία του λέξη.

Ισόπαλο με 2-2 έληξε το ντέρμπι ΠΑΟΚ – Άρης στην κατάμεστη Τούμπα για την 4η αγωνιστική της Super League.

Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν πολύ καλά στημένοι και ευτύχησαν να πάρουν προβάδισμα σε κομβικό σημείο με τον Χαβιέ Ματίγια δείχνοντας πως μπορούν να σπάσουν το αήττητο σερί 32 αγώνων που έτρεχαν οι «ασπρόμαυροι» όμως το συγκρότημα του Άμπελ Φερέιρα δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με το… buzzer beater του Γιόζιπ Μίσιτς κράτησαν απόρθητη την Τούμπα.

Σημειώνεται πως οι δύο ομάδες τελείωσαν την αναμέτρηση με 10 ποδοσφαιριστές καθώς αποβλήθηκαν με 2ες κίτρινες κάρτες οι Λέο Μάτος (γηπεδούχοι) και Λούκας Σάσα (φιλοξενούμενοι) ενώ προχώρησαν σε δύο αναγκαστικές αλλαγές λόγω των τραυματισμών των Δημήτρη Πέλκα (ΠΑΟΚ) και Χουλιάν Κουέστα (Άρης).

Έπειτα από αυτό το αποτέλεσμα, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην 1η θέση του πρωταθλήματος με 10 βαθμούς, ισόβαθμος με τον Ολυμπιακό ενώ αντίθετα ο Άρης καταλαμβάνει την 7η θέση με 5 πόντους.

Ο Άρης κατάφερε να αιφνιδιάσει καθώς μόλις στο 4’ και έπειτα από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά, ο Φετφατζίδης γύρισε τη μπάλα και ο Ιντέγε εκτέλεσε τον Πασχαλάκη με δυνατό σουτ πετυχαίνοντας το 0-1.

Η απάντηση του ΠΑΟΚ ήταν άμεση όταν στο 6' και έπειτα από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά, ο Μάτος έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και κάρφωσε τη μπάλα στα δίχτυα του Κουέστα ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Οι γηπεδούχοι υποχρεώθηκαν σε αναγκαστική αλλαγή στο 14’ καθώς ο Πέλκας αντιμετώπισε μυϊκό πρόβλημα με τον Λημνιό να περνά στη θέση του.

Στη συνέχεια το παιχνίδι έγινε σκληρό με τον διαιτητή Σιδηρόπουλο να βγάζει κίτρινες κάρτες στους Μάτος, Ακπόμ αλλά και τον βοηθό του Φερέιρα, Καστανέιρα για λογαριασμό των ασπρόμαυρων αλλά και στους Βέλεθ – Σάσα αντίστοιχα για τους κιτρινόμαυρους.

Σημειώνεται πως στο 45’ + 2’, ο νταμπλούχος Ελλάδος βρήκε δίχτυα με τον Μάτος όμως ο διαιτητής Σιδηρόπουλος δεν κατακύρωσε το γκολ καθώς συμβουλευόμενος το VAR υπέδειξε τον Μπίσεσβαρ σε θέση οφσάιντ.

Το συγκρότημα του Άμπελ Φερέιρα έμεινε με 10 παίκτες στο 67΄λόγω της αποβολής του Μάτος με 2η κίτρινη κάρτα για αντικανονικό μαρκάρισμα στον Λάρσον ενώ η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε στο 71’ καθώς αποβλήθηκε για λογαριασμό των φιλοξενουμένων ο Σάσα –επίσης με 2η κίτρινη κάρτα- για φάουλ από πίσω στον Γιαννούλη.

Σημειώνεται πως στο 68’, το συγκρότημα του Τόλη Τερζή έφτασε κοντά στο γκολ καθώς ο Φετφατζίδης έκανε ωραία προσπάθεια από τα δεξιά ξεπερνώντας τον Γιαννούλη και γύρισμα στον Ιντέγε που ξεπέρασε με τη σειρά του τον Αουγκούστο και σούταρε αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε σωτήρια.

Το φινάλε του αγώνα ήταν δραματικό καθώς οι κιτρινόμαυροι κατάφεραν να προηγηθούν στο 87’ όταν ο Ματίγια έπιασε ωραίο σουτ έξω από την περιοχή και η μπάλα κόντραρε στον Αουγκούστο για να καταλήξει στη γωνία του Πασχαλάκη κάνοντας έτσι το 1-2.

Ο ΠΑΟΚ δεν το έβαλε κάτω και στο 90’ + 7’ μπόρεσε να ισοφαρίσει όταν ο Αουγκούστο έκανε το γέμισμα από τα αριστερά και ο Μίσιτς εξαπέλυσε διαγώνιο σουτ στέλνοντας τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Εμάν και στα δίχτυα για να διαμορφωθεί έτσι το τελικό 2-2.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Αουγκούστο, Μίσιτς, Ζαμπά (56' Ελ Καντουρί), Πέλκας (15΄Λημνιός), Μπίσεσβαρ, Ακπόμ (70' Σβιντέρσκι)

Άρης (Τερζής): Κουέστα (46' Εμάν), Σούντγκρεν, Ρος, Βέλεθ, Κόρχουτ, Σάσα, Ματίγια, Ντιγκινί, Φετφατζίδης (85' Σόουζα), Γκάμα (64' Λάρσον), Ιντέγε.

Δείτε εδώ τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις του μεγάλου ντέρμπι

 

 

Τέλος αγώνα, ΠΑΟΚ - Άρης 2-2

-90' + 7': Ισοφαρίζει ο ΠΑΟΚ με τον Μίσιτς!

-90’ + 5’: Απίστευτη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ να ισοφαρίσει, ο Μπίσεσβαρ σέντραρε και ο Βαρέλα έπιασε την κεφαλιά όμως η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Εμάν.

-90': Επτά θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων για να ολοκληρωθεί το μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.

-87’: Γκολ για τον Άρη με τον Ματίγια. Ο Ισπανός χαφ σούταρε με τη μπάλα να κοντράρει στον Αουγκούστο καταλήγοντας στη γωνία του Πασχαλάκη για το 1-2.

-85΄: Κλείνει τις αλλαγές του ο Άρης, ο Σόουζα αντικαθιστά τον Φετφατζίδη. Με πιο αμυντικογενή διάταξη πλέον οι φιλοξενούμενοι με στόχο να κρατήσουν τον χρυσό βαθμό στην Τούμπα.

-84’: Τέταρτη κίτρινη κάρτα για τον Άρη, τη δέχεται ο Σούντγκρεν για διαμαρτυρία.

-77’: Σημαντική ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ να προηγηθεί, σέντρα του Μπίσεσβαρ και ο Μίσιτς ερχόμενος ως τρέιλερ από τα δεξιά έπιασε διαγώνιο σουτ εν κινήσει όμως ο Εμάν απέκρουσε σώζοντας την εστία του.

-71’: Μένει με δέκα παίκτες και ο Άρης καθώς ο Σάσα αποβάλλεται με 2η κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα από πίσω στον Γιαννούλη.

-70’: Κλείνει τις αλλαγές του ο ΠΑΟΚ, ο Σβιντέρσκι αντικαθιστά τον Ακπόμ.

-68’: Μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη να σκοράρει καθώς ο Φετφατζίδης έκανε ωραία προσπάθεια από τα δεξιά ξεπερνώντας τον Γιαννούλη και γύρισμα στον Ιντέγε που ξεπέρασε με τη σειρά του τον Αουγκούστο και σούταρε αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε σωτήρια!

-67’: Μένει με δέκα παίκτες ο ΠΑΟΚ καθώς ο Μάτος αποβάλλεται με 2η κίτρινη κάρτα για αντικανονικό μαρκάρισμα στον Λάρσον.

-66’: Πρώτη αξιοσημείωτη φάση στο δεύτερο ημίχρονο του ντέρμπι για τον νταμπλούχο καθώς ο Λημνιός σούταρε αλλά ο Εμάν απέκρουσε με τα πόδια.

-64’: Δεύτερη αλλαγή και για τον Άρη, ο Λάρσον αντικαθιστά τον Μπρούνο Γκάμα. Τρίτη κίτρινη κάρτα για τους φιλοξενούμενους καθώς ο Μπρούνο Γκάμα μάρκαρε αντικανονικά τον Αουγκούστο.

-61’: Τρίτη κίτρινη κάρτα για τον ΠΑΟΚ, τη δέχεται ο Μίσιτς για ανατροπή του Φετφατζίδη. Ετοιμάζεται ο Λάρσον για λογαριασμό των κιτρινόμαυρων.

-57’: Δεύτερη αλλαγή για τον ΠΑΟΚ, ο Ελ Καντουρί αντικαθιστά τον Ζαμπά.

-55’: Προθερμαίνεται έντονα για τον ΠΑΟΚ ο Ελ Καντουρί.

-46’: Πρώτη –αναγκαστική- αλλαγή και για τον Άρη, ο Έμαν αντικαθιστά τον τραυματία Κουέστα. Ο ΠΑΟΚ στη σέντρα και το δεύτερο ημίχρονο ξεκινά!

Τέλος ημιχρόνου, ΠΑΟΚ - Άρης 1-1.

-45’ + 2’: Ο ΠΑΟΚ καταφέρνει να σκοράρει με τον Μάτος όμως ο διαιτητής Σιδηρόπουλος δεν κατακυρώνει το γκολ καθώς συμβουλευόμενος το VAR υπέδειξε τον Μπίσεσβαρ σε θέση οφσάιντ.

-45': Επτά θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων για το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

-38’: Δεύτερη κίτρινη κάρτα και για τον Άρη, τη δέχεται ο Σάσα για σκληρό μαρκάρισμα στον Μπίσεσβαρ.

-31’: Δεύτερη κίτρινη κάρτα για τον ΠΑΟΚ, τη δέχεται ο Ακπόμ για πάτημα στον Σάσα.

-29’: Πρώτη κίτρινη κάρτα για τον ΠΑΟΚ, τη δέχεται ο Μάτος για άτσαλο μαρκάρισμα στον Ντιγκινι.

-26': Ο Κουέστα έδειξε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει καθώς έχει πρόβλημα στον ώμο όμως το ιατρικό επιτελείο του Άρη πήγε γρήγορα στον παίκτη και τελικά ο Ισπανός πορτιέρε σηκώθηκε.

-20’: Πρώτη κίτρινη κάρτα για τον Άρη, τη δέχεται ο Βέλεθ για διαμαρτυρία.

-14’: Πρώτη αλλαγή για τον ΠΑΟΚ, ο Λημνιός αντικαθιστά τον Πέλκα που αποχωρεί αντιμετωπίζοντας μυϊκό πρόβλημα. Δεν αλλάζει η διάταξη για τον Δικέφαλο με τον Ζαμπά να πηγαίνει στη θέση του Πέλκα και αντίστοιχα ο Λημνιός παίρνει τη θέση που είχε μέχρι τώρα ο Βραζιλιάνος εξτρέμ.

-11’: Κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή Σιδηρόπουλο στον βοηθό του Φερέιρα, Καστανέιρα που πετάχθηκε από τον πάγκο για να διαμαρτυρηθεί έντονα σε πρότερο διαπληκτισμό του Γιαννούλη με τον Ματίγια.

-6’: Ισοφαρίζει ο ΠΑΟΚ με τον Μάτος. Μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά, ο Μάτος έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και κάρφωσε τη μπάλα στα δίχτυα του Κουέστα για το 1-1.

-4’: Γκολ για τον Άρη με τον Ιντέγε. Κόρνερ από τα αριστερά για τους φιλοξενούμενους, ο Φετφατζίδης γύρισε τη μπάλα και ο Νιγηριανός στράικερ έγινε αποδέκτης της εκτελώντας με δυνατό σουτ τον Πασχαλάκη για να πετύχει το 0-1.

-1': Ο Άρης στη σέντρα και το μεγάλο παιχνίδι της Θεσσαλονίκης μόλις ξεκίνησε!

Οι δύο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, όλα έτοιμα για την έναρξη του ντέρμπι!

-Επιστρέφουν οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων στα αποδυτήρια περίπου 15' πριν την πρώτη σέντρα του σπουδαίου ματς της πόλης.

-Συνεχίζουν την προθέρμανσή τους οι δύο ομάδες με το γήπεδο να έχει γεμίσει ασφυκτικά ενώ τα συνθήματα από τους ασπρόμαυρους οπαδούς δίνουν και παίρνουν!

-Μισή ώρα πριν την έναρξη του ντέρμπι και οι παίκτες των δύο ομάδων προθερμαίνονται στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Άμπελ Φερέιρα παρατάσσει τους ασπρόμαυρους σε σύστημα 4-4-2. Τερματοφύλακας θα είναι ο Πασχαλάκης και από τα δεξιά προς τα αριστερά της άμυνας οι Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Γιαννούλης. Στις δύο θέσεις των χαφ δεσπόζουν οι Μίσιτς – Αουγκούστο με τον Ζαμπά δεξιά και τον Μπίσεσβαρ αντίστοιχα στα αριστερά ενώ το επιθετικό δίδυμο συνθέτουν οι Πέλκας και Ακπόμ.

Αντίστοιχα, ο Τόλης Τερζής παρατάσσει τους κιτρινόμαυρους σε σύστημα 4-4-2. Τερματοφύλακας θα είναι ο Κουέστα και από τα δεξιά προς τα αριστερά της άμυνας οι Σούντγκρεν, Βέλεθ, Ρος και Κόρχουτ. Στις δύο θέσεις των χαφ δεσπόζουν οι Ματίγια – Σάσα με τον Ντιγκινί δεξιά και τον Φετφατζίδη στα αριστερά ενώ το επιθετικό δίδυμο συνθέτουν οι Γκάμα και Ιντέγε.

Οι τερματοφύλακες των δύο ομάδων βρίσκονται τον αγωνιστικό χώρο για το καθιερωμένο ζέσταμα ενώ η Τούμπα σιγά σιγά γεμίζει.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Μίσιτς, Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ, Ζαμπά, Πέλκας, Ακπόμ.

Στον πάγκο: Ζίβκοβιτς, Ίνγκασον, Εσίτι, Ελ Καντουρί, Λημνιός, Στοχ, Σβιντέρσκι.

Άρης (Τερζής): Κουέστα, Κόρχουτ, Ρος, Βέλεθ, Σούντγκρεν, Φετφατζίδης, Σάσα, Ματίγια, Ντιγκινί, Ιντέγε, Γκάμα.

Στον πάγκο: Εμάν, Σόουζα, Δεληζήσης, Ντουάρτε, Λάρσον, Μαρτίνες, Τόνσο.

Καλησπέρα σας από το γήπεδο της Τούμπας, μαζί θα παρακολουθήσουμε live το μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης και της 4ης αγωνιστικής της Super League ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη.