Skip to main content

Έχασε από τον Ολυμπιακό (2-0) και έμεινε εκτός τελικού ο ΠΑΟΚ (video)

Οι «ασπρόμαυροι» μένουν εκτός του μεγάλου αγώνα του θεσμού έπειτα από 3 σερί κατακτήσεις - Επιστρέφουν σε τελικό μετά από 4 χρόνια οι «ερυθρόλευκοι».

Τον αποκλεισμό από τον τελικό του κυπέλλου γνώρισε ο ΠΑΟΚ χάνοντας 2-0 από τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», στη ρεβάνς της νίκης του με 3-2 κατά τον πρώτο αγώνα για τα ημιτελικά του θεσμού στην Τούμπα.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι «ασπρόμαυροι» μένουν εκτός μετά από 3 σερί κατακτήσεις του κυπέλλου Ελλάδος ενώ αντίθετα οι «ερυθρόλευκοι» επιστρέφουν σε τελικό μετά από 4 χρόνια, όταν και είχαν ηττηθεί με 2-1 από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (17/5/2016), ομάδα την οποία και θα αντιμετωπίσουν ξανά στο μεγάλο παιχνίδι του θεσμού, καθώς νωρίτερα σήμερα, κατάφερε να αποκλείσει τον Άρη στην παράταση με πρωταγωνιστή τον Λιβάγια σε ένα παιχνίδι θρίλερ στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης ανήκε στον ΠΑΟΚ όταν στο 30’, ο Μάτος έβγαλε κάθετα δεξιά στον Τζόλη και αυτός γύρισε προς το κέντρο της άμυνας των γηπεδούχων όμως το σουτ του Λημνιού έφυγε ψηλά πάνω από την εστία του Σα.

Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε τις ευκαιρίες στο 35’ καθώς ο Λοβέρα επιχείρησε σέντρα από τα δεξιά με τον Πασχαλάκη να διώχνει εντυπωσιακά. Οι Πειραιώτες ήταν αυτοί που είχαν και την τελευταία αξιοσημείωτη φάση για το πρώτο ημίχρονο όταν στο 43’, ο Φορτούνης έβγαλε ωραία κάθετη στον Τσιμίκα που γύρισε με τη μία παράλληλα προς τον Μασούρα που αστόχησε εντός περιοχής.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να προσπαθούν να επιτεθούν οργανωμένα σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που έψαχνε χώρους για αντεπιθέσεις και απείλησαν για πρώτη φορά στο 54’ με τον Γκιγιέρμε να σεντράρει και τον Μασούρα να κοντρολάρει εξαπολύοντας σουτ στην κίνηση με τον Πασχαλάκη να μπλοκάρει τη μπάλα.

Μάλιστα, το συγκρότημα του Πέδρο Μαρτίνς έχασε τεράστια ευκαιρία για να προηγηθεί όταν στο 59’, ο Ελαμπντελαουί σέντραρε και ο Ελ Αραμπί έπιασε γυριστή κεφαλιά με τον Πασχαλάκη να εκτινάσσεται στη δεξιά του γωνία απομακρύνοντας τον κίνδυνο.

Τελικά ο Ολυμπιακός κατάφερε να βρει δίχτυα στο 64’ καθώς ο Καμαρά σέντραρε από τα δεξιά, η μπάλα πέρασε από τον Ίνγκασον και ο Ελ Αραμπί δεν κατάφερε να τη βρει με το κεφάλι, κάτι που έπραξε ο Μασούρας, στο δεύτερο δοκάρι, στέλνοντάς την στη δεξιά γωνία του Πασχαλάκη για το 1-0.

Οι «ασπρόμαυροι» προσπάθησαν να γίνουν πιο επιθετικοί και απειλητικοί κατά το τελευταίο κομμάτι του ημιτελικού και στο 80’, ο Λάμπρου έβγαλε δεξιά στον Σβιντέρσκι που προσπάθησε να εκτελέσει αλλά ο Σα απομάκρυνε σε κόρνερ ενώ στο 83’, ο Στοχ εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά και ο Βαρέλα αφύλακτος έπιασε κεφαλιά αλλά και πάλι ο Σα απέκρουσε εξαιρετικά. Στην εξέλιξη της φάσης ωστόσο, οι Πειραιώτες βγήκαν στην αντεπίθεση με τον Ραντζέλοβιτς από τα αριστερά να γυρίζει προς τον Ελ Αραμπί που βρέθηκε μόνος απέναντι στον Πασχαλάκη αλλά δεν κατάφερε να πιάσει καλά το σουτ.

Το συγκρότημα του Πέδρο Μαρτίνς μπόρεσε να σκοράρει ξανά στο 85’ καθώς ο Φορτούνης πάσαρε από τα δεξιά με τη μία στον Καμαρά που μπήκε στην περιοχή, ξεπέρασε τον Κρέσπο και νίκησε τον Πασχαλάκη στην αριστερή του γωνία διαμορφώνοντας το τελικό 2-0, το οποίο και έδωσε στην ομάδα του την πρόκριση.

Σημειώνεται ωστόσο πως υπήρξαν έντονα παράπονα από τον πάγκο των κατόχων του θεσμού καθώς θεώρησαν ότι νωρίτερα, ο Φορτούνης πέρασε στον αγωνιστικό χώρο χωρίς την άδεια από τον διαιτητή, κάτι που επέφερε τις αποβολές του τιμ μάνατζερ, Καρυπίδη και του τεχνικού διευθυντή Μπράνκο από τον Ολλανδό ρέφερι Κάιπερς.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως οι Θεσσαλονικείς τελείωσαν την αναμέτρηση με 10 ποδοσφαιριστές λόγω της αποβολής του Ελ Καντουρί στις καθυστερήσεις με 2η κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Σεμέδο, με τον Μαροκινό μεσοεπιθετικό να χάνει την κυριακάτικη αναμέτρηση για τα play-off της Super League εναντίον του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Σα, Ελαμντελαουί, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (42' Φορτούνης), Καμαρά, Γκιγέρμε, Λοβέρα (46' Ραντζέλοβιτς), Μασούρας (80' Καφού), Ελ Αραμπί (89' Χασάν).

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος (74' Στοχ), Βαρέλα, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Εσίτι (74' Μπίσεσβαρ), Μαουρίσιο, Ελ Καντουρί, Λημνιός (63΄Λάμπρου), Τζόλης (63' Ροντρίγκο), Ακπόμ (63' Σβιντέρσκι).

 

Θυμηθείτε παρακάτω το live της μεγάλης αναμέτρησης

Φινάλε στη σπουδαία ρεβάνς, Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 2-0. Οι «ερυθρόλευκοι» παίρνουν την πρόκριση για τον τελικό για πρώτη φορά έπειτα από 4 χρόνια ενώ αντίστοιχα οι «ασπρόμαυροι» μένουν εκτός του μεγάλου αγώνα του θεσμού μετά από 3 σερί κατακτήσεις.

-90’ + 3’: Αποβάλλεται με 2η κίτρινη κάρτα για λογαριασμό του ΠΑΟΚ ο Ελ Καντουρί για φάουλ στον Σεμέδο.

-90’: Οκτώ θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων για την ολοκλήρωση του μεγάλου αγώνα.

-88’: Αλλαγή για τον Ολυμπιακό, ο Χασάν αντικαθιστά τον Ελ Αραμπί.

-86’: Ο διαιτητής Κάιπερς αποβάλει τον τιμ μάνατζερ του ΠΑΟΚ, Χρήστο Καρυπίδη και τον τεχνικό διευθυντή Μάριο Μπράνκο για έντονες διαμαρτυρίες αναφορικά με τη φάση του γκολ. Οι άνθρωποι των φιλοξενουμένων σηκώθηκαν και φώναξαν γιατί θεωρούν πως στην προηγούμενη φάση, ο Φορτούνης δεν είχε πάρει άδεια για να περάσει στον αγωνιστικό χώρο κάτι που έπραξε –κατά την κρίση τους- αντικανονικά.

-85’: Γκοοοοολ για τον Ολυμπιακό με τον Καμαρά. Ο Φορτούνης πάσαρε ωραία στον Αφρικανό χαφ που ξεπέρασε το μαρκάρισμα του Κρέσπο και πλάσαρε τον Πασχαλάκη στην αριστερή του γωνία πετυχαίνοντας το 2-0.

-84’: Κοντά σε νέο γκολ ο Ολυμπιακός με τον Ραντζέλοβιτς από τα αριστερά να βγαίνει και να γυρίζει παράλληλα προς τον Ελ Αραμπί που δεν κατάφερε απέναντι από τον Πασχαλάκη να εκτελέσει σωστά.

-83’: Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ ώστε να ισοφαρίσει με τον Στοχ από τα αριστερά να εκτελεί φάουλ και τον Βαρέλα να πιάνει την κεφαλιά προ του Σεμέδο με τον Σα να εκτινάσσεται σώζοντας την εστία του.

-80’: Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με τον Λάμπρου από τα δεξιά να βρίσκει τον Σβιντέρσκι που προσπάθησε να εκτελέσει αλλά ο Σα απομάκρυνε σε κόρνερ.

-73’: Κλείνει τις αλλαγές του ο ΠΑΟΚ, οι Μπίσεσβαρ – Στοχ αντικαθιστούν τους Εσίτι – Μάτος.

-68’: Ο ρέφερι Κάιπερς έστειλε τους παίκτες των δύο ομάδων για ένα ακόμη cooling break.

-67’: Κίτρινη κάρτα για λογαριασμό του Ολυμπιακού δέχεται ο Καμαρά έπειτα από φάουλ στον Σβιντέρσκι και αντίστοιχα από τον ΠΑΟΚ, ο Ελ Καντουρί για διαμαρτυρίες στον διαιτητή Κάιπερς.

-65’: Γκοοοοοοολ για τον Ολυμπιακό με τον Μασούρα. Ο Καμαρά έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά με τη μπάλα να περνά από τον Ίνγκασον και τον Ελ Αραμπί να μην μπορεί να τη βρει, κάτι που έπραξε ο Έλληνας εξτρέμ στέλνοντας την με κεφαλιά στη δεξιά γωνία του Πασχαλάκη για το 1-0.

-62’: Τρεις αλλαγές για τον ΠΑΟΚ, οι Ροντρίγκο, Σβιντέρσκι και Λάμπρου αντικαθιστούν τους Τζόλη, Ακπόμ και Λημνιό.

-59’: Σπουδαία ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με τον Ελαμντελαουί να σεντράρει και τον Ελ Αραμπί να πιάνει ωραία γυριστή κεφαλιά αλλά ο Πασχαλάκης εκτινάχθηκε στη δεξιά του γωνία διώχνοντας τη μπάλα.

-54': Καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό με τον Γκιγιέρμε να σεντράρει και τον Μασούρα να κοντρολάρει πιάνοντας σουτ στην κίνηση αλλά ο Πασχαλάκης μπλόκαρε τη μπάλα.

-46’: Πρώτη αλλαγή για τον Ολυμπιακό, ο Ραντζέλοβιτς αντικαθιστά τον Λοβέρα.

-46’: Το δεύτερο ημίχρονο της μεγάλης ρεβάνς μόλις ξεκίνησε!

Ημίχρονο στη μεγάλη ρεβάνς, Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 0-0. Με αυτό το αποτέλεσμα και σε συνδυασμό με το σκορ του πρώτου αγώνα στην Τούμπα (3-2) ο «Δικέφαλος» περνά στον τελικό του θεσμού για 4η σερί χρονιά.

-45’: Τέσσερα θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων για την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου.

-43’: Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με τον Φορτούνη να πασάρει στον Τσιμίκα και τον τελευταίο να γυρίζει με τη μία παράλληλα στον Μασούρα που εκτέλεσε στο πρώτο δοκάρι αστοχώντας.

-35’: Καλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με τον Λοβέρα να επιχειρεί σέντρα από τα δεξιά και τον Πασχαλάκη να απομακρύνει εντυπωσιακά.

-30’: Πρώτη αξιόλογη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Ο Μάτος έβγαλε κάθετα δεξιά στον Τζόλη που με τη σειρά του γύρισε προς το κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού με τον Λημνιό να σουτάρει στέλνοντας τη μπάλα ψηλά πάνω από την εστία του Σα.

-32’: Κίτρινη κάρτα στον Εσίτι για σκληρό φάουλ στον Ελαμντελαουί.

-23’: Ο διαιτητής Κάιπερς στέλνει τους παίκτες των δύο ομάδων για cooling break.

-19’: Κίτρινη κάρτα στον Μπουχαλάκη για άτσαλο μαρκάρισμα στον Ελ Καντουρί.

-1’: Η μεγάλη ρεβάνς μόλις ξεκίνησε!

Πριν από την έναρξη θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αποθανόντα προπονητή Νίκου Αλέφαντου που συνέδεσε το όνομά του με τον Ολυμπιακό περνώντας και από τον πάγκο του ΠΑΟΚ.

Υπενθυμίζεται πως κατά την πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στις 4 Μαρτίου, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με ανατροπή 3-2 του Ολυμπιακού στο γήπεδο της Τούμπας. Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν προηγηθούν με 0-2 χάρις στα γκολ των Χασάν (3’) και Γκιγιέρμε (9’) αλλά οι «ασπρόμαυροι» κατάφεραν να μειώσουν με τον Πέλκα (10’), να ισοφαρίσουν με τον Μίσιτς (12’) και να πάρουν τη νίκη χάρις σε γκολ του Γιαννιτσιώτη μεσοπιθετικού (69’, πεν.).

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Ολλανδός, Μπγιόρν Κάιπερς που ανήκει στην Elite της UEFA με βοηθούς τους συμπατριώτες του, Σάντερ φαν Ρέκελ και Έρβιν Ζέινστρα. Τέταρτος θα είναι ο Τάσος Παπαπέτρου του Συνδέσμου Αθηνών ενώ VAR ο Ολλανδός Πολ φαν Μπέκελ και αντίστοιχα AVAR, o Ιορδάνης Απτόσογλου του Συνδέσμου Αθηνών.

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρατάσσει τον Ολυμπιακό σε σύστημα 4-3-3. Τερματοφύλακας θα είναι ο Σα και από τα δεξιά προς τα αριστερά της άμυνας οι Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μπα και Τσιμίκας. Κεντρικό χαφ θα είναι ο Καμαρά με τον Γκιγιέρμε δεξιά εσωτερικά και αντίστοιχα αριστερά τον Μπουχαλάκη. Στα δεξιά της επίθεσης θα αγωνιστεί ο Λοβέρα, αντίστοιχα στα αριστερά ο Μασούρας και ο Ελ Αραμπί στην κορυφή της.

Αντίστοιχα, ο Άμπελ Φερέιρα παρατάσσει και ο ίδιος του τον ΠΑΟΚ σε σύστημα 4-3-3. Τερματοφύλακας θα είναι ο Πασχαλάκης και από τα δεξιά προς τα αριστερά της άμυνας, οι Μάτος, Βαρέλα, Ίνγκασον και Γιαννούλης. Κεντρικό χαφ θα είναι ο Εσίτι με δεξιά εσωτερικά τον Μαουρίσιο και αντίστοιχα αριστερά τον Ελ Καντουρί. Στα δεξιά της επίθεσης θα αγωνιστεί ο Λημνιός, αντίστοιχα στα αριστερά ο Τζόλης και ο Ακπόμ στην κορυφή της.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Σα, Ελαμντελαουί, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Μασούρας, Λοβέρα, Ελ Αραμπί.

Στον πάγκο: Τζολάκης, Φορτούνης, Καφού, Τοροσίδης, Σισέ, Γκασπάρ, Σουρλής, Ραντζέλοβιτς, Χασάν. Εκτός 20άδας έμεινε ο Βαλμπουενά που δεν κατάφερε να ξεπεράσει πλήρως τις ενοχλήσεις και ο Παπαδόπουλος.

ΠΑΟΚ (Πασχαλάκης): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Εσίτι, Μαουρίσιο, Ελ Καντουρί, Λημνιός, Τζόλης, Ακπόμ.

Στον πάγκο: Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Μιχάι, Μιχαηλίδης, Τσιγγάρας, Μπίσεσβαρ, Στοχ, Λάμπρου, Σβιντέρσκι. Εκτός 20άδας έμειναν οι Βιεϊρίνια και Πέλκας που δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν πλήρως τις ενοχλήσεις που τους ταλαιπωρούσαν.

Καλησπέρα σας, μαζί θα παρακολουθήσουμε live τη μεγάλη ρεβάνς κυπέλλου, Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για τα ημιτελικά του θεσμού.