Skip to main content

Λιβύη: Νέα έκκληση ΟΗΕ για τον τερματισμό των μαχών

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες «κάλεσε όλα τα μέρη να ξαναρχίσουν αμέσως τον διάλογο για να βρεθεί πολιτική λύση»

Την κλιμάκωση της βίας στην περιοχή της Τρίπολης, της πρωτεύουσας της Λιβύης, καταδίκασε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, απευθύνοντας νέα έκκληση για τον τερματισμό των μαχών.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του, Στεφάν Ντουζαρίκ, ο κ. Γκουτέρες υπενθύμισε ότι «δεν υπάρχει στρατιωτική λύση στη σύρραξη στη Λιβύη» και «κάλεσε όλα τα μέρη να ξαναρχίσουν αμέσως τον διάλογο για να βρεθεί πολιτική λύση».

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, ο Φάγεζ ας Σάρατζ, πρωθυπουργός της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης - η οποία αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα και υποστηρίζεται από τον ΟΗΕ - συζήτησε με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε αργά το βράδυ της Δευτέρας για την κατάσταση στην Τρίπολη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΕ που αναρτήθηκε στη σελίδα της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook ο Σάρατζ δέχθηκε κλήση από τον Κόντε και στη διάρκεια της συνδιάλεξης, οι δύο άνδρες συζήτησαν για τις εξελίξεις στο πεδίο της ασφάλειας μετά την κλιμάκωση της βίας.