Skip to main content

Λήξη συναγερμού στο κολέγιο - Κανονικά στα μαθήματα οι σπουδαστές

Αρχικά ο δεύτερος όροφος του κτηρίου εκκενώθηκε και οι σπουδαστές αποχώρησαν, ωστόσο πλέον έχουν επιστρέψει στις αίθουσες.

Λήξη συναγερμού σήμανε λίγα λεπτά μετά τη 13.00 στο ιδιωτικό κολέγιο Mediterranean College, το οποίο εκκενώθηκε για περίπου τρεις ώρες λόγω εντοπισμού ενός ύποπτου φακέλου, με αποστολέα από την Ινδία.

Σύμφωνα με δηλώσεις της διευθύντριας του κολλεγίου, παράρτημα Θεσσαλονίκης, Λία Βενιωτά ο φάκελος παραδόθηκε χθες στο κολλέγιο με παραλήπτη τον πρόεδρο. Στην αρχή δεν κινήθηκαν υποψίες καθώς ο εκπαιδευτικός οργανισμός λαμβάνει πολλά γράμματα από την Ινδία. Ωστόσο μετά που είδε τις ειδήσεις για τους προηγούμενους φακέλους, η κ. Βενιωτά θεώρησε σωστό να κληθούν οι αρχές και να παραλάβουν τον φάκελο. 

Όπως διευκρίνισε η ίδια, ο φάκελος δεν ανοίχθηκε και δεν παρατηρήθηκε σκόνη. Η κ. Βενιωτά δήλωσε πως οι αρχές την διαβεβαίωσαν πως δεν συντρέχει πλέον κανένας κίνδυνος. 

Αρχικά ο δεύτερος όροφος του κτηρίου, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Εγνατίας 2, εκκενώθηκε και οι σπουδαστές αποχώρησαν, ωστόσο πλέον έχουν επιστρέψει στις αίθουσες.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, αλλά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Το Πυροσβεστικό Σώμα ερεύνησε τον χώρο, παρουσία του διοικητή της ΠΥ και απομάκρυνε σταδιακά αντικείμενα μέσα από το κολέγιο.

Το ύποπτο αντικείμενο εντοπίστηκε από την Πυροσβεστική και απομονώθηκε, καθώς το τοποθέτησαν σε ειδικές συσκευασίες.

Το σώμα απολύμανε τον χώρο, ενώ το αντικείμενο θα το παραλάβει η αντιτρομοκρατική.