Skip to main content

Λοβέρδος: «Αν δεν γίνουν τομές, θα κηρύξουμε μερική στάση πληρωμών»

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης εκφράζει την επιθυμία να προκύψει από το διάλογο για το ασφαλιστικό συμφωνία, τόσο για τα δεδομένα του προβλήματος, όσο και για τις αναγκαίες λύσεις.
Το μεταπολεμικό ασφαλιστικό σύστημα της χώρας «ετελεύτησε τον βίον», αναγγέλλει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Α. Λοβέρδος, σε άρθρο του στο «Βήμα της Κυριακής», προειδοποιώντας ότι, αν δεν γίνουν άμεσες τομές, το 2015, ο τότε υπουργός θα κηρύξει «μερική στάση πληρωμών» των συντάξεων.

Εκφράζει την επιθυμία να προκύψει από τον σχετικό κοινωνικό διάλογο συμφωνία, τόσο για τα δεδομένα του προβλήματος, όσο και για τις αναγκαίες λύσεις. Επισημαίνει ότι, αν και υπάρχει ευρύτατη συναίνεση στη συζήτηση που διεξάγεται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, υπάρχει η εξαίρεση του ΚΚΕ,που δεν προσέρχεται καν, και του ΣΥΡΙΖΑ που προσέρχεται αλλά καταγγέλλει τις λύσεις.

«Η στείρα άρνηση είναι αντίδραση. Δηλαδή αφενός δεν συνιστά δράση και αφετέρου συγκροτεί εν τέλει μια συντηρητική πολιτική. Αντιθέτως, η αριστερή πολιτική σήμερα στην Ελλάδα ως κράτος-μέλος της Ε.Ε συγκροτείται από τις προσπάθειες να αλλάξει το κράτος της και να δοθούν ευκαιρίες στη χώρα και τους πολίτες», υπογραμμίζει ο κ Λοβέρδος.