Κυριακή 22 Μαΐου 2022
x

ΛΟΒΕΡΔΟΣ: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΟΝΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ»

«Υποχρέωσή μου είναι να εξοικονομηθούν, όχι μόνον 2, αλλά 4,5 δισ. ευρώ μέσα στο 2010», υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», ο υπουργός Εργασίας, δηλώνοντας πως οι αρι

«Πρέπει να λάβει τέλος η ευδαιμονική και "μπαταχτσίδικη" λογική, ο ένας κρατικός θεσμός να δανείζει τον άλλον και όλοι μαζί στο τέλος να δανειζόμαστε, ως κράτος, αυξάνοντας το έλλειμμα και το δημόσιο χρέος. Επιτέλους, είμαστε χώρα της ΟΝΕ και της ΕΕ και όχι τριτοκοσμικό κράτος», υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος. Αποκαλύπτει, δε, ότι η υποχρέωσή του είναι να εξοικονομηθούν όχι μόνον 2, αλλά 4,5 δισ. ευρώ μέσα στο 2010, δηλώνοντας πως οι αριθμοί τον πείθουν «βιαίως μεν, απολύτως δε».

Σε ό,τι αφορά στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, διαβεβαιώνει πως ως τον Ιούνιο θα έχει ψηφισθεί ο νόμος, που θα εγκαθιδρύει το νέο ασφαλιστικό σύστημα, και προσθέτει: «Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε ανοιχτή κερκόπορτα για να περάσουν νέες πελατειακές ρυθμίσεις στο ασφαλιστικό μας σύστημα, το οποίο ήδη κατέρρευσε. Την απόφαση αυτή δεν τη διαπραγματεύομαι, γιατί την έχουν επιβάλει τα πράγματα και οι καταστάσεις. Δεν έχω στρατηγική εξόδου από τα δύσκολα. Το πρώτο εξάμηνο του 2010 είναι κρίσιμο. Θα δώσουμε τη μάχη και πιστεύω πως θα επιτύχουμε».

Για το θέμα της καταπολέμησης της εισφοροδιαφυγής ο υπουργός Εργασίας παραθέτει τις σχετικές δράσεις και προθέσεις της κυβέρνησης και αποφεύγει να δεσμευτεί επί του αποτελέσματος καθώς, όπως λέει, «εδώ, ο κίνδυνος της γελοιοποίησης επιβάλλει σ΄έναν πολιτικό να είναι μετριοπαθής».

Με αφορμή τις κινητοποιήσεις των αγροτών, πάντως, υπογραμμίζει πως η κυβέρνηση «οφείλει να εφαρμόσει το πρόγραμμά της και οι Έλληνίδες και οι Έλληνες πρέπει να αντιληφθούν ότι η πατρίδα χρειάζεται τη στήριξή τους σε αυτή την πιο δύσκολη μεταπολιτευτική περίοδο».A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ