Skip to main content

Λοβέρδος: Στη Βουλή μόνο ο διάλογος για τους φαρμακοποιούς

Στα άκρα οδηγείται η κόντρα κυβέρνησης- φαρμακοποιών, με τον υπουργό Υγείας να δηλώνει ότι το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη Τετάρτη και ότι μόνο εκεί θα συνεχιστεί πλέον ο διάλογος.
Στα άκρα οδηγείται η κόντρα κυβέρνησης- φαρμακοποιών, με τον υπουργό Υγείας να δηλώνει ότι το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη Τετάρτη και ότι μόνο εκεί θα συνεχιστεί πλέον ο διάλογος.

«Τα μέτωπα διαρκείας δεν βοηθούν κανέναν, ούτε τη χώρα ούτε τους φαρμακοποιούς. Ο διάλογος θα συνεχιστεί στη Βουλή» δηλώνει ο κ. Λοβέρδος σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, απαντώντας στην απειλή των φαρμακοποιών για απεργία διαρκείας.

Υποστηρίζει ότι στην τρίμηνη αξιολόγηση από την τρόικα η χώρα θα έχει εφαρμόσει τις δεσμεύσεις της και το υπουργείο του θα έχει συμβάλει στην εξασφάλιση του δανεισμού της, αλλά και στην προώθηση των αναγκαίων διαρθρωτικών αλλαγών.

Ο υπουργός Υγείας θεωρεί ότι το αίτημα της Ντόρας Μπακογιάννη για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία αποτελεί εσωτερικό θέμα της συντηρητικής παράταξης. Ο ίδιος έχει επιλέξει να κινηθεί μέσω της δικαστικής οδού και δεσμεύεται ότι στις 21 Ιανουαρίου θα παραδώσει στη δημοσιότητα κατάλογο των υποθέσεων που εξετάζουν ή εξέτασαν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί.

«Είμαι υποχρεωμένος, ασκώντας τις αρμοδιότητές μου, όποιες υποθέσεις εντοπίζω να τις παραπέμπω πειθαρχικά και ποινικά στη Δικαιοσύνη και αυτό ακριβώς κάνω. Δεν μου αρέσει πάντως να παριστάνω τον Ροβεσπιέρο και επ΄ αυτών δεν έχω κάνει δημόσιες τοποθετήσεις. Επειδή όμως στην Ελλάδα η μετριοπαθής στάση γεννά τις αντιδράσεις των αθλίων και των δημαγωγών αλλά και ορισμένες φορές εύλογα ερωτήματα σε σοβαρούς ανθρώπους, την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου θα παραδώσω στη δημοσιότητα κατάλογο των υποθέσεων που εξετάζουν ή εξέτασαν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, είτε οι παραβάσεις αφορούν το παρόν είτε το παρελθόν» τονίζει.

Τέλος, ο υπουργός Υγείας εμφανίζεται επικριτικός σε όσους διακινούν σενάρια πρόωρων εκλογών, λέγοντας ότι συνειδητά ή ασυνείδητα, προκαλούν αποσταθεροποίηση της χώρας.