Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021
x

LOCKDOWN: ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ ΚΑΙ ΦΑΓΗΤΟ ΤΟ ΕΡΙΞΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Με χειρότερη ψυχολογία βρέθηκαν λόγω καραντίνας οι μισοί Έλληνες, ενώ ένας στους τρεις έχει φτάσει στα όριά του με το lockdown.

Τις επιδράσεις που έχει η παραμονή στο σπίτι στους πολίτες και στην καθημερινότητά τους, καταγράφει η νέα πανελλαδική δημοσκόπηση της Interview με την υπογραφή του Δημήτρη Βασιλειάδη η οποία παρουσιάστηκε στην εκπομπή «Τα Λέμε», στη Βεργίνα τηλεόραση.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας που διενεργήθηκε το διάστημα 3 έως 9 Ιανουαρίου, η ψυχολογία των πολιτών χειροτέρεψε (50%) ενώ ίδια παρέμεινε για το 41%, με περισσότερες εντάσεις εντός σπιτιού για το 35%. 62% των ερωτηθέντων δηλώνουν έτοιμοι να παραμείνουν στο σπίτι όσο χρειάζεται για να ελεγχθεί η πανδημία αλλά 26% φαίνεται πως δεν αντέχει ούτε μία μέρα παραπάνω, ενώ το 12% δίνει ακόμη περιθώριο ενός μήνα.

Σε διαδίκτυο, μαγείρεμα και φαγητό το έριξαν οι Έλληνες

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών (85%) κατά την παραμονή της στο σπίτι, αύξησε τις ώρες χρήσης του διαδικτύου, με το 71% να επιδίδεται στο μαγείρεμα, 62% στην τηλεόραση και 58% στο φαγητό με αποτέλεσμα 50% των ερωτηθέντων να έχουν βάλει κιλά. Σε μουσική (39%), Κάπνισμα (37%), Διάβασμα βιβλίων (35%), άθληση (34%) και delivery (33%), επένδυσαν το χρόνο τους εντός των «τειχών» οι ερωτηθέντες δηλώνοντας πως ενισχύθηκε και η ερωτική πράξη σε ποσοστό 24%

Ανεπηρέαστη η πλειοψηφία από τις εικόνες εμβολιασμού της πολιτικής ηγεσίας

Οι πολίτες, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Interview, υποστηρίζουν ότι δεν αυξήθηκε η εμπιστοσύνη τους στο εμβόλιο κατά του κορονοϊού (53%) λόγω του εμβολιασμού της πολιτικής ηγεσίας ενώ 41% δηλώνει ότι επηρεάστηκε. Την ίδια ώρα 53% του κόσμου φαίνεται να μην αντιμετωπίζει με αισιοδοξία τη νέα χρονιά με το 47% να παραμένει αισιόδοξο.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ