Skip to main content

Lockdown: Τι προβλέπεται για τις μετακινήσεις στα κομμωτήρια

Ποιον κωδικό θα χρησιμοποιούν για μήνυμα στο 13033 όσοι πηγαίνουν σε κομμωτήρια ή κέντρα αισθητικής μέχρι το βράδυ της Κυριακής.

Με sms στο 13033 και επιλογή του κωδικού 2 θα γίνονται οι μετακινήσεις στα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής μέχρι και το βράδυ της Κυριακής, που θα είναι εκτάκτως ανοιχτά.

Από τη Δευτέρα και μετά τα κομμωτήρια-κουρεία βγαίνουν από τη λίστα των ανοιχτών καταστημάτων και ο κωδικός 2 θα αφορά μόνο σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων εν γένει.

Το SMS στο 13033 (που είναι δωρεάν από όλους τους παρόχους) πρέπει να είναι της μορφής:

Χ [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

3. Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.

5. Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Θα λαμβάνετε ως απάντηση:

Μετακίνηση [κενό] X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας