Skip to main content

«Λογικό να μην αποκλείει η Ελλάδα το ΔΝΤ»

Λογικό θεωρεί η Κομισιόν το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν αποκλείει μια πιθανή προσφυγή στο ΔΝΤ για οικονομική βοήθεια, λέει ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν.
«Λογικό» θεωρεί η Κομισιόν το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν αποκλείει μια πιθανή προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο  ΔΝΤ για οικονομική βοήθεια, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο επί οικονομικών θεμάτων της Επιτροπής Αμαντέου Αλταφάζ.

«Είναι φυσιολογικό ο πρωθυπουργός της Ελλάδας να μην αποκλείει καμιά επιλογή. Για έναν πολιτικό που είναι υπεύθυνος για τις τύχες της χώρας του μου φαίνεται φυσιολογικό, λογικό και μάλιστα συνετό», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κ. Ρεν.

Μιλώντας σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου άφησε και πάλι ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στο ΔΝΤ, τονίζοντας ωστόσο ότι η Ελλάδα επιθυμεί να βρεθεί λύση σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Πολλοί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι – μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί – έχουν ταχθεί υπέρ μιας ευρωπαϊκής λύσης. Αντιθέτως, αρνητική στάση κρατά η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.