Skip to main content

Λόπεζ: Παράνομες οι ενέργειες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο

Αποδείξατε σε όλη την οικογένεια του ΕΛΚ, για μία ακόμη φορά, ότι οι αρχές και οι πολιτικές του ΕΛΚ πάντα νικούν τους λαϊκιστές, τόνισε

«Η νίκη μας στην Ευρώπη οφείλεται και σε εσάς. Στην Ελλάδα κερδίσατε πάνω από το 33% των ψήφων, 10 μονάδες παραπάνω από ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών του 2014. Και αυτό ήταν μόνο η αρχή. Υπό την δυνατή ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Νέα Δημοκρατία κατάφερε να κερδίσει ακόμα μια πιο ισχυρή εντολή στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, αγγίζοντας το 40% των ψήφων. Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά για κόμμα του ΕΛΚ στην Ευρώπη» τόνισε ο γενικός γραμματέας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Αντόνιο Λόπεζ-Ιστουρίθ στην παρέμβασή του στο 13ο Συνέδριο της ΝΔ.

«Αποδείξατε σε όλη την οικογένεια του ΕΛΚ, για μία ακόμη φορά, ότι οι αρχές και οι πολιτικές του ΕΛΚ πάντα νικούν τους λαϊκιστές και στα αριστερά και στα άκρα δεξιά. Και πάντα πρέπει να ερχόμαστε εμείς και να μαζεύουμε το χάλι που αφήνουν. Όπως είπες και στο Ζάγκρεμπ Κυριάκο, ένας νέος αέρας αλλαγής φυσάει στην Ελλάδα: αέρας αισιοδοξίας, αυτοπεποίθησης, σταθερότητας και ανάπτυξης. Ο λαός μίλησε. Είναι εμφανές το δίδαγμα εδώ, ένα ξεκάθαρο υπόδειγμα. Το ΕΛΚ είναι ένα κόμμα σταθερότητας. Ένα ρεαλιστικό κόμμα -όπως είπες και για την Νέα Δημοκρατία- βασισμένο σε θεμελιώδεις πανευρωπαϊκές αξίες» πρόσθεσε.

Στη συνέχεια όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο κ. Λόπεζ επισήμανε ότι σήμερα η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια ακραία πόλωση στο ζήτημα της μετανάστευσης, ανάμεσα σε εκείνους που επιθυμούν να κλείσουν την πόρτα σε όλους όσους έρχονται, ανεξάρτητα από την κατάστασή τους, και σε εκείνους που θέλουν να τους φέρουν όλους, χωρίς κανένα κριτήριο, εκφράζοντας την ικανοποίησή του που ο Μαργαρίτης Σχοινάς, ο νέος αντιπρόεδρος της Επιτροπής για θέματα προώθησης του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, θα επιβλέπει αυτή την σημαντική πολιτική.

Είπε επίσης ότι στην Ευρώπη υπάρχει πόλωση και στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής σημειώνοντας χαρακτηριστικά «στην Ευρώπη σήμερα έχουμε εκείνους που διασχίζουν τον Ατλαντικό επειδή δεν θέλουν να νιώθουν ένοχοι παίρνοντας το αεροπλάνο. Και εκείνους που συνεχίζουν να λειτουργούν απαρχαιωμένες βιομηχανίες, και που αρνούνται να εισάγουν σύγχρονα περιβαλλοντικά κριτήρια».

«Ανάμεσα σε αυτές τις πολωμένες απόψεις, εμείς ως ΕΛΚ είμαστε το κόμμα που φέρνει τη λογική προοπτική, τις λογικές λύσεις. Είμαστε η μόνη ισορροπημένη και λογική πολιτική δύναμη στην Ευρώπη. Και χαίρομαι που εσείς οι Έλληνες το αναγνωρίζετε, χάρη στην ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη» είπε και αναφέρθηκε με πολύ θετικά λόγια στην απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τα εργοστάσια λιγνίτη μέχρι το 2028, και ταυτόχρονα στην προσπάθεια να μην μείνει κανείς πίσω στο δρόμο προς μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα. «Αυτό σημαίνει πραγματικά να ηγείσαι του πολιτικού κέντρου. Αυτό σημαίνει να συνδυάζεις ρεαλιστικές λύσεις με τις αξίες του ΕΛΚ» υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στον ρόλο του ΕΛΚ, ο κ. Λόπεζ είπε ότι η ενωμένη Ευρώπη χρειάζεται ένα ενωμένο ΕΛΚ και επανέλαβε την πεποίθησή του ότι «οι Σοσιαλιστές σύντομα θα εξαφανιστούν, και θα απορροφηθούν από τους Πράσινους. Οι φιλελεύθεροι θα απορροφηθούν από τον Μακρόν. Οι συντηρητικοί θα αυτοκαταστραφούν από το Brexit που δημιούργησαν. Και τα άκρα αριστερά και δεξιά θα αυτοκαταστραφούν εσωτερικά, από την αδυναμία τους να προσφέρουν ρεαλιστικές προτάσεις στα προβλήματα που τόσο λατρεύουν να καταγγέλλουν».

«Αυτό σημαίνει ότι είμαστε η μόνη ελπίδα για την Ευρώπη και πρέπει να αναλάβουμε αυτόν τον ρόλο με αυτοπεποίθηση και περηφάνια» πρόσθεσε.

Στο σημείο αυτό τόνισε ότι «η δικτατορία της πολιτικής ορθότητας πάντα καταλήγει να χρησιμοποιείται εναντίων μας, και εμμέσως να στηρίζει τα αριστερά και λαϊκίστικα αφηγήματα, εκτός αν είσαι ο Μακρόν, ή ένας κρυφο-κομμουνιστής όπως ο Τσίπρας. Μπορούν να κάνουν και να λένε ό,τι θέλουν» και αναρωτήθηκε: «Όταν ο Μακρόν επέβαλε μεταναστευτικές ποσοστώσεις στην Γαλλία, μήπως ο τύπος του άσκησε κριτική; Όχι βέβαια. Όταν ο Τσίπρας κατέστρεψε το σύστημα υγείας της Ελλάδας, μήπως κανείς στον τύπο του άσκησε κριτική; και πάλι όχι».

«Δεν είμαστε λαϊκιστές. Αυτό κάνει την αποστολή μας πιο δύσκολη, αλλά κάνει και τις νίκες μας πιο ανταποδοτικές» υποστήριξε ο κ. Λόπεζ και εξέφρασε τη στήριξη του ΕΛΚ στην Κύπρο και τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. «Θα συνεχίζουμε να καταδικάζουμε τις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου, που υποβαθμίζουν και τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού».

«Θεωρούμε ακόμα ως αυθαίρετες, παράνομες και μη αποδεκτές τις πρόσφατες ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένου του παράνομου Μνημονίου Συνεργασίας με την Λιβύη αλλά και την ρηματική διακοίνωση της Τουρκίας στον ΟΗΕ με συντεταγμένες μονομερώς ορισμένες που παραβιάζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στις θαλάσσιες αυτές ζώνες. Θα τα έκανε όλα αυτά η Αριστερά; Δεν νομίζω» είπε.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του στο συνέδριο της ΝΔ ο ΓΓ του ΕΛΚ υπογράμμισε «η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη ως πρωθυπουργού σηματοδότησε την άνοδο ενός νέου τύπου ηγετών του ΕΛΚ σε όλη την Ευρώπη».

«Μία Ευρώπη ευημερίας, ασφάλειας, και σταθερότητας. Μία Ευρώπη νέων ευκαιριών για μια νέα γενιά Ευρωπαίων. Μία Ευρώπη με περισσότερη Ελλάδα στην καρδιά της. Μια Ευρώπη για όλους. Ζήτω η Ευρώπη. Ζήτω η Ελλάδα!» κατέληξε ο κ. Λόπεζ