Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021
x

ΛΟΥΚΕΤΑ ΑΠΟ ΣΔΟΕ ΣΕ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΕΔΙΔΑΝ ΦΟΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Διαπιστώθηκε η μη διασύνδεση των αντλιών υγραερίου των πρατηρίων με τους ηλεκτρονικούς φορολογικούς μηχανισμούς σε τρεις περιπτώσεις.

Τρεις πρατηριούχους που φοροδιέφευγαν στην πώληση του υγραερίου εντόπισε η «δαγκάνα» του ΣΔΟΕ κατά τη διάρκεια ελέγχων σε πρατήρια υγρών καυσίμων στον νομό Αττικής.

Ειδικά κλιμάκια έλεγξαν πρατήρια προκειμένου να διαπιστώσουν εάν υπάρχει συμμόρφωση στις νέες απαιτήσεις διασύνδεσης των αντλιών υγραερίου με τους ηλεκτρονικούς φορολογικούς μηχανισμούς των πρατηρίων και διαβίβασης δεδομένων στη Γ.Γ.Π.Σ.

Διαπιστώθηκε η μη διασύνδεση των αντλιών υγραερίου με τους ηλεκτρονικούς φορολογικούς μηχανισμούς σε τρεις περιπτώσεις με συνέπεια, εκτός από την επιβολή των διοικητικών κυρώσεων, η υπηρεσία μας να προχωρήσει στη σφράγιση των αντλιών υγραερίου μέχρι την οριστική συμμόρφωση των πρατηριούχων με την πιο πάνω υποχρέωση.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση το ΣΔΟΕ θα συνεχίσει «με αμείωτους ρυθμούς την προσπάθεια για την προστασία των καταναλωτών και τη διασφάλιση των δημοσίων εσόδων».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ