Skip to main content

Μπήκε 48ωρο λουκέτο σε γνωστό σουβλατζίδικο της Θεσσαλονίκης

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται από κλιμάκια της ΑΑΔΕ σε καταστήματα όλης της χώρας για την εύρεση φαινομένων φοροδιαφυγής

Λουκέτο για 48 ώρες επιβλήθηκε από την ΑΑΔΕ σε γνωστό σουβλατζίδικο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για μη έκδοση αποδείξεων.

Την ίδια ώρα, εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται από κλιμάκια της ΑΑΔΕ σε όλη τη χώρα. Ποινές για 48ωρη αναστολή λειτουργίας επιβλήθηκαν από την ΑΑΔΕ σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας ταχυφαγείων (λειτουργούσε με τη μέθοδο του franchise) στο Ηράκλειο στην Κρήτη, σε beach bar στο Εράσμιο στην Ξάνθη, καθώς και σε καφέ-μπαρ στην Αχλαδερή στο Αλιβέρι της Εύβοιας.

Διαπιστώθηκε επίσης ότι δεν είχαν εκδοθεί καθόλου αποδείξεις στην καντίνα στο πλοίο που εκτελεί το δρομολόγιο Κεραμωτή-Θάσος και επιβλήθηκε πρόστιμο, καθώς δεν μπορεί, βάσει του νόμου, να μπει «λουκέτο».

Εν τω μεταξύ, δύο επιχειρηματίες οι οποίοι αντέδρασαν στο 48ωρο λουκέτο λόγω φοροδιαφυγής, τιμωρήθηκαν με πολλαπλάσια ποινή:

- Στη Σάμο, την ώρα που το κλιμάκιο της ΑΑΔΕ, παρουσία αστυνομικών, έκλεινε εστιατόριο, η ιδιοκτήτριά του έσκισε το αυτοκόλλητο στην είσοδο αρνούμενη να δεχθεί το λουκέτο. Οδηγήθηκε στο αυτόφωρο και το κατάστημα έκλεισε για 12 ημέρες.

- Στον Άγιο Νικόλαο στην Κρήτη, σε ένα καφέ- μπαρ στο οποίο είχε μπει λουκέτο το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, το κλιμάκιο της ΑΑΔΕ ανακάλυψε το πρωί της Κυριακής ότι ο ιδιοκτήτης του είχε παραβιάσει τη σφραγίδα και το λειτουργούσε εκ νέου. Οπότε, το 48ωρο λουκέτο μετατράπηκε σε κλείσιμο για 10 ημέρες.