Skip to main content

Λουκέτο από αύριο σε καταστήματα των ΕΛΤΑ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Κλείνουν από αύριο δύο καταστήματα των ΕΛΤΑ και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Με μειωμένο ωράριο πολλά ακόμη ταχυδρομεία στην πόλη.

Ρολά κατεβάζουν από αύριο, Τετάρτη, δύο καταστήματα των ΕΛΤΑ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για το υποκατάστημα που βρίσκεται στην οδό Εθν. Αμύνης και Μανουσογιαννάκη καθώς και αυτό στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης.  

Όπως έκανε γνωστό ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης σήμερα υπογράφεται η απόφαση και ισχύει από Τετάρτη.

Συνολικά, σύμφωνα με τους εργαζόμενους στα ΕΛΤΑ, θα κλείσουν 11 ταχυδρομεία στον νομό Θεσσαλονίκης λόγω απόλυσης των εκτάκτων εργαζόμενων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Επιπλέον, η διοίκηση των ΕΛΤΑ αποφάσισε την απόλυση των εκτάκτων στη διανομή και στο Κέντρο Διαλογής Θεσσαλονίκης στις 31-01-2020.

Η απόφαση της διοίκησης των ΕΛΤΑ έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων από τις τοπικές κοινωνίες μεταξύ άλλων στο Κορδελιό αλλά και στα Βασιλικά και την Ασπροβάλτα.

Την ίδια στιγμή, εξαιτίας των απολύσεων πολλά υποκαταστήματα υπολειτουργούν, όπως αυτό που βρίσκεται στην Αγ. Δημητρίου αλλά και στην περιοχή της Νεάπολης. Πλέον ανοίγουν για το κοινό μετά τις 10.00 το πρωί, προκαλώντας προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών. Συγκεκριμένα, το υποκατάστημα στην Αγ. Δημητρίου λειτουργεί πλέον 4ωρο από τις 10.45 έως τις 14.45.

Εν τω μεταξύ,  σύμφωνα με τον κ.Γιαννούλη 230 εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ ειδοποιήθηκαν να μην πάνε στη δουλειά τους χθες των οποίων οι συμβάσεις έληξαν και δεν ανανεώθηκαν. Πρόκειται για εργαζόμενους που δουλεύουν κατά κύριο λόγο στις θυρίδες εξυπηρέτησης του κοινού και οι συμβάσεις τους είχαν λήξει ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα.

«232 ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι στον δρόμο με συνοπτικές διαδικασίες. Έτσι εννοούν την ανάπτυξη και την ευημερία: Καταστρέφοντας ότι εξυπηρετεί του πολλούς και τους πιο αδύναμους. Είναι πλέον πολλαπλά επικίνδυνοι», σχολιάζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.