Skip to main content

Λουκέτο έως και την Πέμπτη στα φαρμακεία

Κλειστά θα είναι μέχρι και την Πέμπτη τα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το υπό ψήφιση νομοσχέδιο για την υγεία, ενώ την Τετάρτη οι φαρμακοποιοί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση

Κλειστά θα είναι μέχρι και την Πέμπτη τα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το υπό ψήφιση νομοσχέδιο για την υγεία. Σε συνέλευση των φαρμακοποιών της Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε σήμερα επικυρώθηκε η απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για την απεργία. Παράλληλα, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι συγκέντρωση των φαρμακοποιών στο Λευκό Πύργο και πορεία μέχρι τις Υγειονομικές Περιφέρειες Μακεδονίας.

Αμφιβόλου νομιμότητας χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης τις συνταγές από γιατρούς εκτός ΙΚΑ, στους οποίους μπορούν να απευθύνονται οι ασφαλισμένοι του Ιδρύματος. «Υπάρχει υψηλό ρίσκο να μην πληρωθούν οι φαρμακοποιοί που τις εκτελούν » τόνισε ο κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης.

Να σημειωθεί ότι σχετικά με το θέμα της εκτέλεσης από γιατρούς εκτός Ι.Κ.Α., ο ΠΦΣ έχει εκδώσει ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με τη νομιμότητα εκτέλεσης αυτών των συνταγών, με τη δυνατότητα πληρωμών από το ΙΚΑ, και με σειρά θεμάτων τεχνικής φύσης. Μέχρι να λυθούν αυτά τα θέματα με επίσημη υπηρεσιακή εγκύκλιο από τις κεντρικές υπηρεσίες του Ι.Κ.Α. συνιστάται στους φαρμακοποιούς να μην εκτελούν παρόμοιες συνταγές, ή να μην κόβουν απόδειξη λιανικής.