Skip to main content

Λουκέτο στη Παιδαγωγική Σχολή του ΑΠΘ

Κλειστές θα κρατήσει τις πόρτες της για τρεις μέρες η Παιδαγωγική Σχολής του Α.Π.Θ., λόγω ελλείψεων σε προσωπικό και κτιριακές υποδομές. Μόλις 30 διδάσκοντες εκπαιδεύουν 2.000 ενεργούς φοιτητές.
Κλειστές θα κρατήσει τις πόρτες του από την Τετάρτη έως και την Παρασκευή το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης και το Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής του Α.Π.Θ..

Ο λόγος που η σχολή προχωρά στην αναστολή των μαθημάτων είναι οι ελλείψεις που παρατηρούνται σε ό,τι αφορά στο προσωπικό και την κτιριακή υποδομή.

Συγκεκριμένα, μόλις 30 διδάσκοντες καλούνται να εκπαιδεύσουν 2.000 ενεργούς φοιτητές, ενώ κάθε χρόνο η Παιδαγωγική Σχολή είναι αναγκασμένη να παρακαλά  άλλες Σχολές να της δανείσουν αίθουσες, για να γίνουν τα μαθήματα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, η απόσπαση, μέχρι σήμερα, ελάχιστων εκπαιδευτικών στο Τμήμα καθιστά αδύνατη την ποιοτική πρακτική άσκηση 1.000 φοιτητών και φοιτητριών μας, αφού 4 εκπαιδευτικοί καλούνται να καθοδηγήσουν την προετοιμασία και τη διεξαγωγή των διδασκαλιών τους στα δημοτικά σχολεία.

«Θέλουμε το Παιδαγωγικό Τμήμα να παράγει πραγματικούς δασκάλους και δασκάλες, που θα αξίζουν τον τίτλο αυτόν. Θέλουμε δασκάλους και δασκάλες επιστήμονες, που θα μπορούν να μορφώνουν όλα τα παιδιά», τονίζεται στην ανακοίνωση της Σχολής του ΑΠΘ.

Ζητούν άμεση απόσπαση επαρκούς αριθμού εκπαιδευτικών, καθώς και να προχωρήσει άμεσα η κατασκευή των πτερύγων του κτιρίου. «Η παροχή όλων των αναγκαίων πόρων για την εκπαίδευση των φοιτητών μας από την πολιτεία δεν είναι προνόμιο ή χάρη. Αποτελεί στοιχειώδη συνταγματική υποχρέωσή της», αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

Στο πλαίσιο αυτό έχει προγραμματιστεί κοινή Συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη, με τη συμμετοχή της Κοσμητόρισσας της Παιδαγωγικής Σχολής του Α.Π.Θ., Καθηγήτριας Δήμητρας Κογκίδου, του Προέδρου του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, Καθηγητή Γιώργου Γρόλλιου, και του Προέδρου του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, Καθηγητή Σωφρόνη Χατζησαββίδη.