Skip to main content

Froneri Hellas: Λουκέτο στο μεγαλύτερο εργοστάσιο παγωτού στην Ελλάδα

Η εταιρεία σκοπεύει σε επαναπροσδιορισμό της οργάνωσής της, καθότι μέχρι στιγμής είναι ζημιογόνος και επιχειρεί ένα πιο ευέλικτο επιχειρηματικό σχήμα.

Λουκέτο στο εργοστάσιό της στον Ταύρο βάζει η εταιρεία Froneri Hellas εξαιτίας των «δυσμενών συνθηκών στην αγορά σε συνδυασμό με το γενικότερο οικονομικό περιβάλλον», όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της.

Η εταιρεία Froneri Hellas αποτελεί κοινοπραξία της Nestlé και της R&R ενώ το εργοστάσιο είχε εξαγοράσει η Nestle από την Δέλτα Παγωτού. 

Σημειωνεται ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής παγωτού στην Ελλάδα, το κλείσιμο του οποίου θα επηρεάσει 102 εργαζόμενους. Η εταιρεία σκοπεύει σε επαναπροσδιορισμό της οργάνωσής της, καθότι μέχρι στιγμής είναι ζημιογόνος και ανακοινώνει ότι, με τη νέα λειτουργική δομή θα δημιουργήσει ένα πιο ευέλικτο επιχειρηματικό σχήμα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Froneri Hellas:

Η ελληνική αγορά παγωτού είναι και θα συνεχίσει να αποτελεί προτεραιότητα για τη FRONERI HELLAS. Σταθερός στρατηγικός στόχος της Εταιρίας είναι η προσφορά στον καταναλωτή άριστης ποιότητας παγωτού και καινοτόμων προϊόντων σε προσιτές τιμές.

Για να συνεχίσει να επιτυγχάνει το στόχο αυτό και ταυτόχρονα να επανέλθει σε πορεία βιωσιμότητας και ανάπτυξης, η Εταιρία προχωρά σε αναγκαίες αλλαγές στη λειτουργική και οργανωτική δομή της. Αλλαγές που θα της επιτρέψουν να είναι βιώσιμη, ελέγχοντας τα κόστη της και αναβαθμίζοντας την εφοδιαστική αλυσίδα προς τον καταναλωτή ώστε να είναι ανταγωνιστική στην Ελλάδα. Με τη νέα λειτουργική δομή η Εταιρία δημιουργεί ένα πιο ευέλικτο επιχειρηματικό σχήμα και εστιάζει:

• στην εμπορική της λειτουργία για την καλύτερη εξυπηρέτηση της αγοράς
• στη διατήρηση ισχυρής και άρτια εκπαιδευμένης ομάδας πωλήσεων, η οποία θα αντεπεξέρχεται ακόμα πιο αποτελεσματικά στις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες της αγοράς
• στη βέλτιστη οργάνωσή της ώστε να μπορεί να αξιοποιήσει αποτελεσματικότερα τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν στην ελληνική αγορά παγωτού στο άμεσο και στο απώτερο μέλλον.

Πιο συγκεκριμένα και λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι η Froneri Hellas είναι ζημιογόνος, η Εταιρία διακόπτει την λειτουργία του εργοστασίου της στον Ταύρο και επαναπροσδιορίζει την οργάνωσή της. Στην απόφαση αυτή οδηγούν επίσης, οι επικρατούσες δυσμενείς συνθήκες στην αγορά σε συνδυασμό με το γενικότερο οικονομικό περιβάλλον.

Οι αλλαγές που θα υλοποιηθούν θα επηρεάσουν 102 συναδέλφους. Η Εταιρία αναγνωρίζοντας την προσφορά και την αφοσίωση των ανθρώπων της, έχει φροντίσει με απόλυτη διαφάνεια, ειλικρίνεια και ευαισθησία να τους στηρίξει. Προσφέρεται σημαντική οικονομική υποστήριξη μέσω ενός ιδιαίτερα ελκυστικού προγράμματος συναινετικών αποχωρήσεων. Ταυτόχρονα η Εταιρία θα παρέχει ιδιωτική ασφαλιστική ιατροφαρμακευτική κάλυψη για τους αποχωρούντες και τις οικογένειές τους όπως ισχύει μέχρι σήμερα και για περίοδο δύο ετών. Επίσης θα προσφέρει υπηρεσίες επαγγελματικής επανατοποθέτησης στην αγορά, για όσους το επιθυμούν.

Τέλος, επισημαίνεται ότι η ελληνική αγορά θα συνεχίσει να τροφοδοτείται απρόσκοπτα με τα προϊόντα της FRONERI HELLAS.