Skip to main content

Λουκίδης: Ασθενής η σύσταση για την 4η δόση αφού δεν υπάρχουν δεδομένα για τους 30-59

Ο καθηγητής είπε πως δεν υπάρχει τεκμηριωμένη μελέτη που να υποστηρίζει την 4η δόση στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα 30-59 ετών

Ο βασικός λόγος για τη σύσταση της Επιτροπής Εμβολιασμών που είναι πολύ ασθενής σχετικά με την πραγματοποίηση της 4ης δόσης του εμβολίου για τον κορωνοϊό έχει να κάνει με την απουσία τεκμηριωμένης μελέτης, αναφέρει ο Στέλιος Λουκίδης.

Όπως επισημαίνει στο e-farmako ο καθηγητής Πνευμονολογίας ΕΚΠΑ / Β’ Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική Νοσοκομείου «Αττικόν» και πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, «δεν υπάρχει τεκμηριωμένη μελέτη που να υποστηρίζει την 4η δόση στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα 30-59 ετών και σε ανθρώπους που δεν έχουν από κάτω ένα υποκείμενο νόσημα που επηρεάζει την άμυνα του οργανισμού τους. Αυτό είναι κάτι στην ιατρική που πρέπει να υφίσταται για να μπορεί κάποιος να υποστηρίζει κάποιες παρεμβάσεις. Στην ιατρική χρησιμοποιούμε πολύ συχνά τους όρους ισχυρή, μέτρια κι ασθενής σύσταση. Εδώ βλέπουμε πως είναι πολύ προαιρετική για την ηλικιακή ομάδα 30-59 ετών».

Διαβάστε περισσότερα στο e-farmako.gr