Skip to main content

Λούνα Παρκ, συναυλίες και ένας τεράστιος Άη Βασίλης στον Αστερόκοσμο

Με Κατερίνα Στικούδη το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στον Αστερόκοσμο, που θα διαρκέσει από 7 Δεκεμβρίου έως 7 Ιανουαρίου.

Με παιχνίδια, συναυλίες και εορταστικές εκδηλώσεις θα υποδεχθεί φέτος μικρούς και μεγάλους επισκέπτες ο Αστερόκοσμος στη ΔΕΘ που θα διαρκέσει από τις 7 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου.

Στον χώρο της έκθεσης έχουν ήδη τοποθετηθεί παιχνίδια λούνα παρκ ενώ οι εργασίες συνεχίζονται πυρετωδώς για την ολοκλήρωση του χριστουγεννιάτικου πάρκου.

Όπως τόνισε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ, Κυριάκος Ποζρικίδης, η Θεσσαλονίκη ήταν η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που δημιούργησε χριστουγεννιάτικο πάρκο.

Φέτος, ο Αστερόκοσμος εκτείνεται σε 12.000 τ.μ. στεγασμένου χώρου και 15.000 τ.μ. εξωτερικού.

Στο περίπτερο 13 θα υπάρχουν δύο παγοδρόμια, ένα για μικρά παιδιά και ένα για εφήβους ενώ στον υπαίθριο χώρο νοτιοδυτικά της έκθεσης θα βρίσκονται 18 παιχνίδια λούνα παρκ. Στα περίπτερα 14 και 15 θα φιλοξενούνται πλήθος δραστηριοτήτων, όπως οι 15 θεατρικές παραστάσεις που θα παρουσιαστούν, εργαστήρια, face painting, κουκλοθέατρο, διήγηση παραμυθιών και ταχυδρομείο για τα γράμματα στον Άη Βασίλη.

Ακόμα θα υπάρχουν μάγοι, όπως ο Γκρέι Άμπα, ενώ στη σκηνή του Αστερόκοσμου θα ανέβει και ο Αγάπιος Αγαπίου για να στήσει καραγκιοζοθέατρο. Ακόμα στον χώρο του Αστερόκοσμου θα φιλοξενείται και ο μεγαλύτερος Άη Βασίλης των Βαλκανίων ύψους 5 m με τον οποίο θα μπορούν να βγαίνουν φωτογραφίες τα παιδιά και οι οικογένειες τους.



Την ημέρα έναρξης του Αστερόκοσμου θα πραγματοποιηθούν πλήθος hapennings. Στις 7.00 η Κατερίνα Στικούδη θα ανάψει το χριστουγεννιάτικο δέντρο και θα τραγουδήσει ενώ θα πραγματοποιηθεί και ένας διαγωνισμός σαπουνόφουσκας με έπαθλο 500 ευρώ για τον νικητή. Την Κυριακή θα τραγουδήσει η Τάμπτα ενώ στις 30 Δεκεμβρίου ο Κώστας Μαρτάκης.

Ο κ. Ποζρικίδης ανέφερε ότι ο Αστερόκοσμος έχει αρχίσει να αποκτάει μεγάλη επισκεψιμότητα. Πέρσι μόνο προσέλκυσε 90.000 άτομα. ενώ φέτος οι επισκέπτες αναμένεται να ξεπεράσουν τους 100.000.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι το εισιτήριο θα μείνει στα 7 ευρώ ενώ η είσοδος για άτομα με αναπηρία και παιδιά κάτω του ενός μέτρου θα είναι δωρεάν.

Επίσης, δωρεάν θα είναι και το πάρκινγκ.