Skip to main content

Λουτσέσκου: Κανείς δεν πρέπει να είναι πάνω από την ομάδα (video)

Ο προπονητής του «Δικεφάλου» συνεχάρη τον Εβγκέν Σάχοβ για την αποψινή του εμφάνιση υπογραμμίζοντας πως η ομάδα του έπρεπε να πετύχει και άλλα γκολ

Για τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στη νικηφόρα πρεμιέρα κυπέλλου του ΠΑΟΚ εναντίον του Λεβαδειακού, για τη δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις αλλά και για τους κανόνες που θεσπίζει στην ομάδα μίλησε στη συνέντευξη Τύπου, ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής του «Δικεφάλου»:

«Ήταν ένα καλό παιχνίδι, όπου δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες και θα έπρεπε να είχαμε περισσότερα γκολ ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Ο Λεβαδειακός στην πρώτη του φάση σκόραρε, αλλά δημιουργήσαμε και πάλι πολλές ευκαιρίες και στο δεύτερο ημίχρονο και έτσι ήρθε η νίκη. Αυτό που θα πω ξανά είναι ότι πρέπει να σκοράρουμε περισσότερο.

Είχαμε πολύ κοντά τις γραμμές σήμερα και είχαμε επίσης επιθετική συνοχή, ακόμα και όταν δεν είχαμε την μπάλα. Αυτό μας έδινε πολλά περισσότερα μέτρα στο γήπεδο κάτι που εκμεταλλευτήκαμε σε όλο το παιχνίδι».

Για την εμφάνιση του ΠΑΟΚ που ήταν καλύτερη από τα προηγούμενα παιχνίδια: «Είναι μία περίεργη περίοδος ακόμα για την ομάδα, αλλά βήμα-βήμα θα είμαστε ακόμα καλύτεροι και πλέον μπορούμε να βάλουμε και στο παιχνίδι μας και τους παίκτες που ήρθαν τις τελευταίες μέρες των μετεγγραφών».

Για τους παίκτες που πήραν σήμερα την ευκαιρία τους: «Έχουμε περισσότερο ενέργεια και περισσότερο δύναμη μέσα από τις προπονήσεις. Έχουμε πολλούς νέους παίκτες μέσα στην ομάδα και αυτοί πρέπει να δέσουν. Εκτός από τους παίκτες που αποκτήθηκαν υπάρχουν και παίκτες όπως ο Λημνιός και ο Δεληγιαννίδης πρέπει να πάρουν κι άλλα παιχνίδια. Ακόμα και οι παίκτες όμως που ήρθαν στις τελευταίες μέρες, έχουν ξεκινήσει να νιώθουν καλύτερα.

Πρέπει να συγχαρώ τον Σάχοφ. Ήταν εκτός για δύο εβδομάδες, αλλά κάθισε δούλεψε και σήμερα που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο έδειξε ότι ήταν έτοιμος. Ήταν ένα αγρίμι, σκόραρε και έκανε πολλά πράγματα μέσα στο γήπεδο».

Για το λόγο που έμειναν εκτός αποστολής κάποιοι παίκτες, αλλά και για τους παίκτες που πήραν σήμερα την ευκαιρία τους και αν θα είναι βασικοί και στον αγώνα με τον ΠΑΣ: «Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Έχουμε παίκτες με διαφορετικά στοιχεία μέσα στο ρόστερ και σε κάθε παιχνίδι θέλουμε παίκτες για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Είτε είναι πρωτάθλημα είτε είναι κύπελλο θέλω να κερδίζω κάθε παιχνίδι. Όποτε δεν κερδίζω έχω πρόβλημα μέσα στο κεφάλι μου. Είτε είναι αγώνας κυπέλλου είτε πρωταθλήματος οι παίκτες πρέπει να μπαίνουν να κερδίζουν. Μου αρέσει η επιθετικότητα, να κλέβουμε μπάλες ψηλά και να μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τον χώρο μετά από κάθε κερδισμένη μπαλιά.

Για μένα η προπόνηση είναι πολύ σημαντική. Ο Λημνιός έδειξε στις προπονήσεις ότι μπορεί να μας βοηθήσει και πρέπει να τον υπολογίζουμε. Υπάρχουν αρκετοί παίκτες και πρέπει ο καθένας να δείξει πολλά πράγματα μέσα στις προπονήσεις, όπως είχα εξηγήσει και με τον Τσίμιροτ πριν από μερικές μέρες. Δεν θέλω να μιλήσω δημόσια για αυτό. Πρέπει να ξέρουμε όλοι ότι η ομάδα πρέπει να έχει πειθαρχία και κανόνες. Εάν δεν έχουμε κανόνες την επόμενη μέρα μπορεί να διαλυθούμε. Το δεύτερο είναι ένας παίκτης που έχει συμβόλαιο πρέπει να προπονείται και να είναι πάντα έτοιμος. Εγώ διαλέγω ποιος θα παίξει και ποιος όχι. Τέλος της ιστορίας και ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του.

Είναι η αρχή της αρχής. Τίποτα δεν γίνεται σε ένα βράδυ. Κάθε μέρα παρουσιάζονται καταστάσεις και πρέπει να τις αντιμετωπίσεις. Έτσι η άποψη μου είναι ότι πρέπει να υπάρχουν κανόνες. Κανένας δεν πρέπει να είναι πάνω από τους κανόνες, την πειθαρχία και την ομάδα, γιατί εάν συμβεί θα διαλυθούμε όπως είπα νωρίτερα».

Για το αν ο Ζαμπράνο μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη του ΠΑΟΚ από πίσω: «Ο Ζαμπράνο θα μπορούσε να είναι μία καλή λύση για αυτό το θέμα, άλλωστε και για αυτό αποκτήθηκε. Έχει την ποιότητα και την εμπειρία να μπορεί να κατεβεί με την μπάλα και περάσει την πρώτη γραμμή του αντιπάλου».

Εάν οι νίκες ανεβάσουν το ηθικό των παικτών: «Το πιστεύω αυτό. Ο καθένας ξέρει ότι είμαστε στην αρχή για να φτιάξουμε μία δυνατή ομάδα. Όσο νωρίτερα έρθουν τα αποτελέσματα αυτό θα μας βοηθήσει να λυθούν τα πόδια των παικτών. Πιστεύω ότι κάτι υπάρχει μέσα μας που στην τελική προσπάθεια δεν υπάρχει αυτό που λέμε κρύο αίμα»

Για τις χαμένες ευκαιρίες του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο: «Δεν παίζουμε πάντα μόνοι μας. Παίζουν και οι αντίπαλοι. Μπορεί και αυτοί με μία τελική να σκοράρουν όπως σήμερα και αυτό να μας δημιουργήσει πρόβλημα. Υπάρχει κούραση και ακόμα δεν είμαστε στο 100% και αυτό φαίνεται στο άγχος που μπορεί να υπάρχει στα τελευταία λεπτά, αλλά πρέπει να δουλέψουμε και να βελτιωθούμε και σε αυτό το κομμάτι».

Για την αντίδραση των παικτών στα τελευταία παιχνίδια και τη βελτίωσή τους: «Ξεκινάω να δω έναν παίκτη, όσο αφορά την ποιότητα του, αλλά μπορώ να δω και την βελτίωση ενός παίκτη. Εάν αυτοπεποίθηση και νιώθει καλά θα δώσει τη λύση την κρίσιμη στιγμή».