Skip to main content

Λουτσέσκου: Κρατάμε την αποφασιστικότητα, θα έρθουν παίκτες με ταχύτητα

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη νίκη και την πρόκριση του ΠΑΟΚ στα play offs του Conference League, ωστόσο όπως είπε χρόνος

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη νίκη και την πρόκριση του ΠΑΟΚ στα play offs του Europa Conference League, ωστόσο όπως είπε χρειάζεται ακόμη χρόνος.

Ο Ρουμάνος τεχνικός αναφέρθηκε και στην καλή εμφάνιση των Μπίσεσβαρ και Ελ Καντουρί, ενώ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το αν λείπει η ταχύτητα από τον ΠΑΟΚ, απάντησε πως η ομάδα έχει μεν παίκτες με ταχύτητα, αλλά στις μεταγραφές που θα γίνουν, θα έρθουν παίκτες με αυτό το χαρακτηριστικό.

Για το ότι χάθηκαν κάποια γκολ που έκανε αγχωτικό το φινάλε:
«Φυσικά υπήρξε άγχος, αλλά αυτό θα περάσει με το χρόνο, με τις κατάλληλες συνθήκες και την τέλεια κατανόηση μεταξύ μας θα τα διορθώσουμε, δεν θα υπάρξουν παρόμοια προβλήματα. Η πρόκριση είναι όμως σημαντική , είμαι ικανοποιημένος, από την εμφάνιση, ευκαιρίες που ενδεχομένως θα έκανα το παιχνίδι μεγαλύτερο. Είχα στιγμές που δεν ήμουν ικανοποιημένος, από τον τρόπο που διαχειριστήκαμε κάποια διαστήματα, θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, όταν ο αντίπαλος άρχισε να πέφτει στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης και της ψυχολογίας, αλλά όλα αυτά θα έρθουν με το χρόνο».

Τι άλλαξε στη νοοτροπία του Μπίσεσβαρ και του Ελ Καντουρί:
«Δεν κάναμε κάτι ιδιαίτερο, παίζουν σε μια ομάδα που θέλει να έχει επιτυχίες και η ομάδα η ίδια προσπαθεί να κάνει αυτή την αλλαγή νοοτροπίας στους ποδοσφαιριστές. Ξέρω και τους δύο, έχουν ποιότητα, με ταχύτητα σκέψης και αν βρίσκονται στον κατάλληλο βαθμό ετοιμότητας μπορούν να κρίνουν καταστάσεις στο παιχνίδι. Αυτή είναι η κατάσταση στην ομάδα, αυτό θέλουμε για όλους τους ποδοσφαιριστές, κρατάμε τη θέληση και την αποφασιστικότητα και τη νοοτροπία που χτίζουμε».

Για το αν λείπει η ταχύτητα και αυτό είναι συνειδητή απόφαση:
«Έχουμε επίσης παίκτες που έχουν ταχύτητα, είναι ισορροπημένη ομάδα. θα πρέπει να γεμίσουμε κάποια στοιχεία του ρόστερ. Η προσωπικότητα είναι σημαντική, αλλά θα πρέπει να χτίσουμε τη νοοτροπία της ομάδας, δουλεύουμε συνεχώς μεταξύ μας. Ήταν δύσκολη κατάσταση για μας, κόντρα σε μια ομάδα που έχει παίξει επίσημα παιχνίδια. Εμείς είμαστε μια ομάδα που ξεκίνησε με αλλαγές στην προετοιμασία, ήρθαν και έφυγαν ποδοσφαιριστές, είναι διαφορετική κατάσταση, έπαιξαν ρόλο το ότι τα παιχνίδια ήταν κοντά, έπαιξε ρόλο στην απόδοση. Η ένταση είναι ένα κομμάτι που μπορούμε να αποκτήσουμε όταν φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο συνοχής, για την ταχύτητα έχουμε κάποιους που έχουν αυτό το στοιχείο και οι στόχοι που κοιτάμε , θέλουμε να έχουν αυτό το στοιχείο έξτρα».

Για τον Κούρτιτς:
«Είμαι ικανοποιημένος για όσο αγωνίστηκε, είχαμε στο μυαλό μας ότι μπορεί να αγωνιστεί για αυτά τα λεπτά, έδωσε πολλά με την προσωπικότητα του και το πως ερμήνευσε τις καταστάσεις μέσα στο παιχνίδι».
Για την Ριέκα και αν θα έχει στη διάθεση του μέχρι τότε κάποιες μεταγραφές:
«Με ξέρετε καιρό ή έρχομαι πρώτη φορά; Αν έρθει σήμερα ή αύριο θα αγωνιστεί άμεσα; Με ρίσκο να τον κάψουμε, γιατί δεν είναι μόνο το καινούριο περιβάλλον, αλλά οι ελπίδες που θα έχουν όλοι από αυτόν, ενδεχομένως να τον οδηγήσει σε κακή επίδοση και αργότερα θα υπάρχει κακή κριτική για τον ίδιο. Θα είναι σημαντικό αν αυπ΄χξουν ποδοσφαιριστές τόσο άμεσα, θα είναι σημαντική η βοήθεια μιας και έχουμε τα παιχνίδια σε Ευρώπη και Ελλάδα».

Για τη Ριέκα:
«Είναι ένας αντίπαλος για τον οποίο θα πρέπει να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για τη μάχη που ακολουθεί»

Για το τι κρατάει σαν θετικό από αυτά τα δύο παιχνίδια:
«Κρατάω τη διαδικασία να προχωράμε μπροστά. Το να μαθαίνουμε να παίζουμε όλοι μαζί, να αποκτούμε αυτοπεποίθηση και το πως δουλέψαμε γι' αυτό. Φανταστείτε να γινόταν στο τέλος η φάση της Μποέμιαν γκολ, αυτή η κατάσταση μας δίνει χρόνο να προετοιμαστούμε και να γίνουμε δυνατοί».