Πέμπτη 9 Απριλίου 2020
x

ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ: ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΦΕΤΙΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΣΙΝΟ ΠΑΟΚ

Ο τεχνικός της Αλ Χιλάλ τόνισε πως την τρέχουσα σεζόν υπάρχουν διαφορετικές παράμετροι καθώς η ομάδα έχει καινούργιο προπονητή και τρόπο παιχνιδιού.

Για την κατάσταση που επικρατεί στην Σαουδική Αραβία με τον κορωνοϊό αλλά και το πώς την διαχειρίζεται με τους ποδοσφαιριστές μίλησε στον ρ/σ «Metropolis», ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

O Ρουμάνος τεχνικός της Αλ Χιλάλ δεν παρέλειψε να τοποθετηθεί και για τη φετινή ομάδα του ΠΑΟΚ τονίζοντας πως είναι λάθος να την συγκρίνουν με την περσινή.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο πρώην κόουτς του «Δικεφάλου»:

Για την κατάσταση στην Σαουδική Αραβία: «Είναι όπως παντού, τα ίδια προβλήματα, όλοι ανησυχούν για τον ιό, εδώ πήραν αυστηρά μέτρα και γρήγορα και τα πράγματα φαίνονται να βρίσκονται υπό έλεγχο, δεν μπορούμε να βγούμε έξω μετά τις 3 το μεσημέρι μέχρι το επόμενο πρωί στις έξι. Έχουν κλείσει τα εμπορικά κέντρα, τα εστιατόρια, όλα. Το ποδόσφαιρο σταμάτησε και εδώ, για τρεις εβδομάδες, μένουν ακόμη δύο εβδομάδες μέχρι την ημερομηνία που είπαν να σταματήσουμε τις προπονήσεις και μετά θα δούμε».

Για το πώς χειρίζεται την κατάσταση: «Είναι πολύ δύσκολα, είναι κάτι πρωτόγνωρο, εδώ και μια εβδομάδα οι ποδοσφαιριστές ακολουθούν το πρόγραμμα που τους δώσαμε, στο τέλος κάθε εβδομάδας το αλλάζουμε. Οι ποδοσφαιριστές είναι υγιείς, τους αρέσει να δουλεύουν γιατί θέλει να κοιτάξουν την φυσική κατάσταση τους, σημασία έχει να απασχολούν το μυαλό τους».

Για το αν μιλάει με Skype με τους παίκτες του όπως μιλούσε με τον Σαββίδη όταν ήταν στον ΠΑΟΚ: «Έχουμε τρεις γυμναστές φυσικής κατάστασης και ο καθένας έχει ένα γκρουπ παικτών. Το Skype δεν το χρησιμοποιούμε, στον ΠΑΟΚ το χρησιμοποιούσαμε όταν δεν πήγαινε κάτι καλά για να το συζητήσουμε. Πρέπει η UEFA αλλά και οι χώρες πρέπει να πάρουν κοινές αποφάσεις».

Για το πόσο χρόνο προετοιμασίας χρειάζονται οι ομάδες για να επιστρέφουν στην αγωνιστική δράση: «Εξαρτάται φυσικά από το πόσο χρόνο που θα υπάρχει διακοπής, αν έχουμε διακοπή ενός μήνα, χρειάζεσαι διακοπή 4-5 εβδομάδων. Υπάρχει εντολή για να τελειώσουν τα πρωταθλήματα για λόγους οικονομικούς, χορηγιών, μάρκετινγκ, δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τον ιό, αν χρειαστούμε να παίξουμε μέσα σε μια εβδομάδα θα πρέπει να το κάνουμε».

Για το τι κάνει στον ελεύθερο του χρόνο του: «Έχω δει 2-3 παιχνίδια του ΠΑΟΚ τελευταία πριν σταματήσει η δραστηριότητα live, αυτά με τον Ολυμπιακό, αλλά αυτό το διάστημα που έχω χρόνο προσπαθώ να μελετάω στρατηγικές για την προπόνηση, για τους αγώνες, για την προετοιμασία, πρώτη φορά έχω τόσο πολύ ελεύθερο χρόνο μέσα στη σεζόν και προσπαθώ να τον εκμεταλλεύομαι».

Για τον αν ο ΠΑΟΚ φέτος διαφέρει από την δική του ομάδα πέρυσι: «Ο ΠΑΟΚ έχει έναν διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού κι' αυτό είναι φυσιολογικό. Έχει άλλο προπονητή, με διαφορετική φιλοσοφία για το παιχνίδι, διαφορετικό τρόπο δουλειάς, διαφορετικό τρόπο διαχείρισης των παικτών, διαφορετικές καταστάσεις, υπάρχουν διαφορετικές παράμετροι».

Για το πόσο δύσκολο ήταν για τον ΠΑΟΚ να επαναλάβει μία τέλεια σεζόν εντός συνόρων όπως ήταν η περσινή: «Δεν είναι εύκολο να επαναλάβεις μία σεζόν χωρίς ήττα, μία τέλεια σεζόν. Δεν μ' αρέσει να το συζητώ αυτό. Ξέρετε την φιλοσοφία μου, να πηγαίνω παιχνίδι με το παιχνίδι. Η ομάδα είχε αλλαγές που δεν υποστήριξαν τους παίκτες που είχαν μάθει με έναν συγκεκριμένο τρόπο δουλειάς. Δεν με τρελαίνει ο τρόπος παιχνιδιού του Ολυμπιακού.

Αν πρέπει να αναλύσω τις δύο τελευταίες σεζόν, θα πω ότι ο Ολυμπιακός πέρυσι ήταν καλύτερη ομάδα, αλλά ήταν καλύτεροι όταν έχασαν από εμάς με 3-1 και δεν είχαν κανενός είδους πίεση. Αυτή την σεζόν, τουλάχιστον απ' ότι είδα στα δύο ματς με τον ΠΑΟΚ, φαίνεται να είναι μία ομάδα δυνατή σε φυσικές δυνάμεις, που ξέρει τι πρέπει να κάνει για να κερδίσει, αλλά χωρίς να είναι μία ομάδα που κυριαρχεί μέσα στο γήπεδο. Δεν θέλω όμως να μπω πολύ σε ζητήματα τακτικής γιατί δεν θα είναι δίκαιο.

Σε ό,τι αφορά στον ΠΑΟΚ, είδα το ματς με τον Ολυμπιακό, ήταν σε μεγάλη πίεση. Η ομάδα ήταν επιθετική αλλά χωρίς να έχει την υπομονή για να τρέξει τον αντίπαλο και να του ανοίξει τις γραμμές. Αλλά κι αυτό ίσως ήταν θέμα ψυχολογίας, δεν μιλάω πολύ για τον προπονητή. Έχω την αίσθηση ότι οι άνθρωποι δεν υποστήριξαν όσο έπρεπε τον νέο προπονητή. Ένας προπονητής έχει τις ιδέες του, έχει την φιλοσοφία, έχει τον τρόπο συμπεριφοράς, έχει το πλάνο του σε σχέση με τον αντίπαλο, να προστατεύει την ομάδα.

Κι όταν φεύγει, έρχεται κάποιος άλλος με άλλο σκεπτικό. Με τελείως διαφορετική φιλοσοφία και συμπεριφορά και οι άνθρωποι αρχίζουν να συγκρίνουν υπερβολικά την φετινή ομάδα με την περσινή. Αλλά αυτό είναι λάθος, γιατί με αυτή την σύγκριση. Οι παίκτες αρχίζουν να χάνουν την αυτοπεποίθησή τους και να βρίσκουν δικαιολογίες, αρχίζουν να κρύβουν πίσω από την κατάσταση.

Ο προπονητής, επίσης, χάνει τον στόχο του, να μην είναι συγκεντρωμένος στον δικό του τρόπο, να νιώθει πίεση. Και στον ΠΑΟΚ πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι έχει να αντιμετωπίσει ομάδες από την Αθήνα που έχουν συνηθίσει σ' αυτή τη διαδικασία, ενώ ο ΠΑΟΚ ήταν συχνά, τρίτος, τέταρτος ίσως και πιο κάτω και τώρα ο ΠΑΟΚ γίνεται η πιο δυνατή ομάδα στην Ελλάδα. Σε μία τέτοια μάχη, πρέπει να έχει την υποστήριξη από όλους. Επίσης, ήταν μία σεζόν μετάβασης από τη μία σεζόν στην άλλη».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ