Skip to main content

Λουτσέσκου: Ντροπή για τον Ολυμπιακό αυτό που συνέβη (video)

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ δήλωσε περήφανος για τον χαρακτήρα των ποδοσφαιριστών του τονίζοντας πως είναι απόλυτα συγκεντρωμένος στο ματς με τον Αστέρα

Aπόλυτα συγκεντρωμένος στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης και περήφανος για τον χαρακτήρα των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ δήλωσε πως είναι ο Ραζβάν Λουτσέσκου μιλώντας στην κάμερα της Nova (δείτε εδώ).

Μάλιστα, ο προπονητής του «Δικεφάλου» εμφανίστηκε ιδιαίτερα καυστικός για τον Ολυμπιακό αναφορικά με τη μη διεξαγωγή του μεγάλου αγώνα της Τούμπας χαρακτηρίζοντας «ντροπή» για τους Πειραιώτες τα όσα συνέβησαν.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο κόουτς των «ασπρόμαυρων»:

Για το πως θα χαρακτήριζε την βδομάδα που πέρασε: «Πήραμε μία σημαντική νίκη κόντρα στον Πανιώνιο. Είμαι ικανοποιημένος από τις τελευταίες προπονήσεις. Οι παίκτες είναι συγκεντρωμένοι κι έτοιμοι για το επόμενο παιχνίδι».

Για το αν χρειάστηκε ειδική διαχείριση στο θέμα συγκέντρωσης: «Όχι, δεν χρειάστηκε. Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος για τους παίκτες μου. Η αντίδραση τους την Κυριακή ήταν πολύ καλή σε αντίθεση με τους αντιπάλους που επέλεξαν να φύγουν. Την επόμενη μέρα στην προπόνηση ένιωσα πως πλέον η ομάδα είναι ακόμα πιο δεμένη. Το ποδόσφαιρο παίζεται μέσα στο γήπεδο».

Για το γεγονός ότι το φετινό πρωτάθλημα παίζεται και εκτός γηπέδων, μετά τα όσα έγιναν: «Θα σας πω κάτι και είναι το τελευταίο που θα πω για αυτή την ιστορία. Ο προπονητής του Ολυμπιακού σε ένα tweet του είπε ότι όλοι έχουν να χάσουν από τα όσα έγιναν. Αυτός που χάνει είναι μόνο ο Ολυμπιακός. Είναι ντροπή για τον Ολυμπιακό αυτό που συνέβη. Ο Ολυμπιακός έχει μάθει να κερδίσει και μπορεί να συνεχίσει να κερδίζει τίτλους, ωστόσο, η νύχτα της περασμένης Κυριακής αποτελεί μια μαύρη σελίδα στην ιστορία του συγκεκριμένου συλλόγου. Εμείς αυτό που θα κάνουμε είναι να συνεχίσουμε να δίνουμε τις μάχες μας στο γήπεδο».

Για το αν ο ΠΑΟΚ βρίσκεται ήδη στον τελικό κυπέλλου: «Όχι. Έχουμε προβάδισμα για να είμαστε στον τελικό, αλλά πρέπει να κερδίσουμε και το δεύτερο παιχνίδι. Θα πρέπει να κερδίσουμε αυτόν τον αγώνα να οριστικοποιήσουμε την παρουσία μας στον τελικό. Στο ποδόσφαιρο πρέπει να είσαι προσεκτικός και να αντιμετωπίζεις τον αντίπαλο με σεβασμό, για να μην πέσεις θύμα έκπληξης».

Για την εξέλιξη που παρουσιάζει η ομάδα: «Γίνεται μία σημαντική δουλειά η οποία αν αφομοιωθεί σωστά, τότε καταλαβαίνουν οι παίκτες πώς πρέπει να ανταποκριθούν μέσα στο γήπεδο. Η δουλειά των παικτών είναι σημαντική τόσο στις προπονήσεις όσο και στα παιχνίδια. Τα αποτελέσματα στα παιχνίδια δεν έρχονται μόνο από τη συνεισφορά του κάθε παίκτη ξεχωριστά σε αυτά, αλλά συνολικά απ’ όλη τη δουλειά που γίνεται».

Για το τι παιχνίδι περιμένει απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης: «Δύσκολο παιχνίδι. Είναι μία δυνατή ομάδα με καλά αποτελέσματα κόντρα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό και με καλή εμφάνιση απέναντι στον Ατρόμητο. Παλεύει για την πέμπτη θέση και την έξοδο στην Ευρώπη, είναι καλά οργανωμένη και φαίνεται πως γίνεται καλή δουλειά από τον προπονητή».

Για το αν ο ΠΑΟΚ προσαρμόζει το στυλ παιχνιδιού του στους αντιπάλους του ή ακολουθεί το δικό του πλάνο: «Ο ΠΑΟΚ πρέπει να έχει τη δική του φιλοσοφία, αλλά να ξέρει ακριβώς τι κάνει ο αντίπαλος. Και μιλώντας για φιλοσοφία εννοώ μία μίξη της τακτικής, της φυσικής κατάστασης, αλλά και της ψυχολογίας».

Για το αν το ματς με τον Ολυμπιακό έστω και αν δεν έγινε και η τριάδα αγώνων που ακολουθεί θα κρίνουν τα πάντα για το φετινό πρωτάθλημα: «Δεν θέλω να σκέφτομαι ακραία. Αυτό που μετράει για εμάς τώρα είναι το ματς της Κυριακής. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να κερδίσει αυτό το ματς και πρέπει να παλέψουμε να αποσοβήσουμε οποιονδήποτε κίνδυνο υπάρξει από τον Αστέρα».