Skip to main content

Λουτσέσκου: Σημαντική η ετοιμότητα κάθε παίκτη, ήμασταν αποφασισμένοι

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ στάθηκε στην ανωτερώτητα της ομάδος του έναντι της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στους Λεό Ζαμπά και Αλίν Τόσκα

Στην ανωτερότητα του ΠΑΟΚ έναντι της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ στάθηκε στις δηλώσεις του ο Ραζβάν Λουτσέσκου μετά τη μεγάλη νίκη του «Δικεφάλου» στη Λευκορωσία κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στους Λεό Ζαμπά και Αλίν Τόσκα ενώ υπογράμμισε πως όλοι οι παίκτες του πρέπει να είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή για να βοηθήσουν την ομάδα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής των «ασπρόμαυρων»:

-Για το ματς με την ΜΠΑΤΕ: «Είναι αλήθεια ότι είχαμε μια δύσκολη περίοδο και συνεχίζουμε να έχουμε, θα ήθελα να κάνω μια ανάλυση μετά το παιχνίδι με τον Απόλλωνα, σε δυο μέρες έχουμε ακόμα ένα σημαντικό παιχνίδι, το κάθε ματς είναι σημαντικό, σήμερα ήταν για την Ευρώπη, σε δυο μέρες για το ελληνικό πρωτάθλημα. Το πιο σημαντικό για εμάς, είναι να κρατήσουμε αυτή τη νοοτροπία, τη θέληση για να παλέψουμε, για να παίξουμε ποδόσφαιρο και να κερδίσουμε παιχνίδια. Είναι σημαντικό να έχουμε τον κάθε παίκτη έτοιμο, να βοηθήσει την ομάδα είτε χρησιμοποιηθεί για πέντε λεπτά, είτε περισσότερο, είτε να μην παίξει αλλά να είναι έτοιμος να μας βοηθήσει, γιατί μόνο σαν γκρουπ μπορούμε να κερδίσουμε πράγματα».

-Για την κατάσταση στον όμιλο: «Δεν θα συγκρίνω καταστάσεις γιατί και οι τέσσερις ομάδες είναι διαφορετικές μεταξύ τους και το κάθε παιχνίδι είναι μια διαφορετική κατάσταση. Σήμερα παίξαμε κόντρα σε μια ομάδα που κέρδισε το πρώτο παιχνίδι στον όμιλο και ήμασταν αποφασισμένοι για να κερδίσουμε και εμείς το ματς. Η ΜΠΑΤΕ είναι μια ομάδα με εμπειρία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, μια οργανωμένη ομάδα, την αναλύσαμε και την ίδια ώρα ξέραμε ότι θα μπορούσε να είναι επικίνδυνη, απλά σήμερα ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος».

-Για τη χρησιμοποίηση του Ζαμπά στο αρχικό σχήμα: «Αυτή είναι η δουλειά μας, να αναλύσουμε τις καταστάσεις και να τις αξιολογήσουμε σωστά ώστε να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις και όπως σας είπα, την ίδια στιγμή να βλέπουμε την πιο ευρεία εικόνα. Εγώ σαν προπονητής, θα πρέπει να έχω πλήρη εικόνα, να βρίσκω τους παίκτες που θα έχουν και την πνευματική φρεσκάδα, την οποία χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή, αλλά οι αλλαγές αυτές θα πρέπει να μας δίνουν τη νίκη».

-Για τους συνδυασμούς που βγάζει η ομάδα του: «Ο συνδυασμός του Μπίσεσβαρ με τον Βιεϊρίνια μας έδωσε ένα φανταστικό αποτέλεσμα στο ''Γεώργιος Καραϊσκάκης'' και ειλικρινά σήμερα όλη η ομάδα ήταν σε υψηλό επίπεδο, το απολαύσαμε».

-Για την απόδοση του Τόσκα: «Ο κάθε παίκτης δίνει υποστήριξη στη δουλειά της ομάδας, δεν είναι θέμα κάποιος να είναι καλύτερος και να παίξει παραπάνω αλλά να είναι διαθέσιμος όταν η ομάδα τον χρειάζεται. Είχαμε και έχουμε μια άμυνα η οποία κάνει καλή ανάπτυξη, αμύνεται καλά, όσο πέρσι, έτσι και φέτος και πιθανόν όλα αυτά τα παιχνίδια κάθε δυο ή τρεις ημέρες, θα πρέπει να έχουμε την δυνατότητα να δίνουμε φρεσκάδα σε κάποιους παίκτες, πηγαίνοντας σε κάποιες αλλαγές. Το ίδιο συνέβη με τον Μάτος, σήμερα με τον Βιεϊρίνια, είναι καλό ότι έχουμε τρεις παίκτες που μπορούν να εναλλάσσονται».

-Για το αν σκέφτεται να χρησιμοποιήσει σε άλλη θέση τον Βιεϊρίνια: «Ο Βιεϊρίνια είναι ο αριστερός μας μπακ, είναι ο παίκτης που έχει παίξει από την αρχή της σεζόν, αυτή είναι η θέση του και τον έβαλα μπροστά γιατί ο Ζαμπά είχε ένα μικρό πρόβλημα και ήταν ο μόνος παίκτης που μπορούσε να παίξει σε αυτή τη θέση. Το ποδόσφαιρο έτσι είναι, προετοιμάζεσαι με συγκεκριμένο τρόπο αλλά πρέπει να εκμεταλλεύεσαι τις καταστάσεις μέσα στο γήπεδο. Οι παίκτες έκαναν μια φανταστική δουλειά και διαχειρίστηκαν σωστά την αναμέτρηση».