Skip to main content

Λουτσέσκου: Ζητώ συγγνώμη, δεν ήθελα να προσβάλω κανέναν

«Ήταν ένας έντονος αγώνας και η δήλωσή μου έγινε υπό συνθήκες ψυχικής έντασης και εκνευρισμού», ανέφερε στην απολογία του ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ

Έγγραφη δήλωση του Ραζβάν Λουτσέσκου με την οποία απολογείται και ζητεί συγγνώμη για τα όσα είπε αμέσως μετά την λήξη του αγώνα κυπέλλου ΠΑΟΚ-Πανιώνιος στην Τούμπα, προσκόμισαν οι δικηγόροι του Ρουμάνου τεχνικού, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Σύμφωνα με τον «Sport FM», με την δήλωση αυτή, ο κόουτς του «Δικεφάλου» λέει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ζητώ συγγνώμη για αυτή την λεκτική υπερβολή που χρησιμοποίησα. Ήταν ένας έντονος αγώνας και η δήλωσή μου έγινε υπό συνθήκες ψυχικής έντασης και εκνευρισμού. Δεν είχα πρόθεση να προσβάλω κανέναν».

Από εκεί και πέρα, ο δικηγόρος Αχιλλέας Μαυρομμάτης που εκπροσώπησε τον Ρουμάνο, ανέφερε κατά την αγόρευσή του:

«Δεν τιμά ένα δημόσιο πρόσωπο να εκφράζεται έτσι, αλλά πρέπει να ληφθεί υπόψη η ψυχική του φόρτιση. Του ξέφυγε του ανθρώπου μια λέξη που χρησιμοποιείται από ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων στην κοινωνία. Εξέφρασε μια κρίση για τον τρόπο παιξίματος της αντίπαλης ομάδας και για το γεγονός ότι δεν έκαναν σέντρα.

Ζητάμε να απορριφθεί η δίωξη σε βάρος του ή επικουρικά να ληφθεί υπόψη η αρχή της αναλογικότητας».

Ο δικηγόρος Λάμπρος Μπίρδας που επίσης εκπροσώπησε τον Λουτσέσκου, είπε ότι η δίωξη πρέπει να απορριφθεί επειδή ο προπονητής του ΠΑΟΚ δεν ονομάτισε κάποιον συγκεκριμένα.

Επικαλέστηκε μάλιστα και ένα δεδικασμένο με την δήλωση του Τζιμπριλ Σισέ μετά το επεισοδιακό ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού το 2011, όπου ο τότε ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Ανδρέας Φάκος δεν άσκησε δίωξη και έστειλε την υπόθεση στο αρχείο, διότι ο Γάλλος μιλούσε σε πρώτο πρόσωπο και αναφερόταν στη δική του ψυχική κατάσταση.

«Δεν υπήρξε κάποιος θιγόμενος, ούτε τότε, ούτε τώρα. Δεν προσδιορίζεται το πρόσωπο», είπε ο κ. Μπίρδας και πρόσθεσε ότι σε κάθε περίπτωση, ο Λουτσέσκου δεν πρέπει να θεωρηθεί υπότροπος:

«Για να θεωρηθεί υπότροπος πρέπει να έχει επαναλάβει την ίδια παράβαση, όμως την προηγούμενη φορά στράφηκε κατά των δικαιοδοτικών οργάνων για το περσινό πρωτάθλημα. Δεν είναι το ίδιο αδίκημα».

Η απόφαση αναμένεται την επόμενη εβδομάδα.