Skip to main content

Λοβέρδος: Ανεπαρκείς οι αντιδράσεις της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά το Κυπριακό

Ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ χαρακτήρισε «ανεπαρκείς» τις αντιδράσεις της κυβέρνησης στις τουρκικές δηλώσεις σε ό,τι αφορά το Κυπριακό.

«Ανεπαρκείς» χαρακτήρισε τις αντιδράσεις της κυβέρνησης στις τουρκικές δηλώσεις σε ό,τι αφορά το Κυπριακό ο εκρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος, μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συζήτησης στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ).

«Είχαμε ζητήσει ως κόμμα τη σύγκληση του ΕΣΕΠ. Ο υπουργός Εξωτερικών ανταποκρίθηκε», ανέφερε ο κ. Λοβέρδος. «Επιτέλους έγινε δεκτή και η πρότασή μας να συμμετέχει ο υπουργός Άμυνας και ήταν πραγματικά χρήσιμη η παρουσία του και αυτά που μας είπε».

«Συγκρατώ, υπογραμμίζω, και σας αναφέρω την, κατά τη γνώμη μας, ανεπαρκή πολιτική στάση της ελληνικής κυβέρνησης και του υπουργείου Εξωτερικών, απέναντι στην προκλητική στάση της Τουρκία σε σχέση με το Κυπριακό», ανέφερε και προσέθεσε:

«Ο Τούρκος Πρόεδρος μιλάει ρητά, με τρόπο κατηγορηματικό, για διχοτόμηση και οι αντιδράσεις από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης κρίνονται κατά τη γνώμη μας απολύτως ανεπαρκείς».