Skip to main content

Λοβέρδος για «Έλλη»: Οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν απαγορευτικές

Αλίμονο δε, εάν τα πανάξια πληρώματα του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού ορρωδούσαν μπροστά στις συγκεκριμένες θαλάσσιες συνθήκες, αναφέρει.

Απορρίπτει ο Ανδρέας Λοβέρδος τον ισχυρισμό του ΓΕΝ ότι η καθυστέρηση στην άσκηση νηοψίας από τη φρεγάτα «Έλλη» σε τουρκικό σκάφος, ύποπτο για μεταφορά ναρκωτικών, σημειώθηκε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

«Όπως ενημερωνόμαστε, οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν απαγορευτικές για τη διενέργεια νηοψίας με άγημα επιβαίνοντος λέμβου. Αλίμονο δε, εάν τα πανάξια πληρώματα του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού ορρωδούσαν μπροστά στις συγκεκριμένες θαλάσσιες συνθήκες» σημειώνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ο κ. Λοβέρδος τονίζει για ακόμα μια φορά «ότι δεν δόθηκε ποτέ εντολή για οποιαδήποτε ενέργεια της φρεγάτας», εκφράζοντας την ελπίδα «πως και αυτές οι αναφορές θα κατατεθούν στην Βουλή».

«Η αναφορά στο Λιμενικό Σώμα γίνεται διότι, όπως μαθαίνουμε, στη φρεγάτα επέβαιναν και δυνάμεις του σώματος αυτού. Κι ακόμη μαθαίνουμε πως υπάρχουν αναφορές ότι το πλήρωμα και οι δυνάμεις του Λιμενικού που επέβαιναν στη φρεγάτα «Έλλη» τελούσαν σε απόλυτη επιχειρησιακή ετοιμότητα» αναφέρει ο κ. Λοβέρδος.

«Όσο για τις δήθεν εξηγήσεις περί απόρριψης αλλοιωμένων αλιευμάτων, τις αφήνουμε στην κρίση των πολιτών», συμπληρώνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ενημερώνοντας πως αύριο, Παρασκευή, θα καταθέσει «στο αρμόδιο Ναυτοδικείο πλήρη σχετικό με την υπόθεση φάκελο για την διενέργεια έρευνας, όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις».