Skip to main content

Λοβέρδος: Κατεβαίνω για να είμαι νικητής-Η μεγάλη συμμετοχή μπορεί να τσακίσει μηχανισμούς

Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ δήλωσε ότι δεν στηρίζεται στις δημοσκοπήσεις - Τι ανέφερε για τα debate μεταξύ των υποψηφίων

«Κατεβαίνω για να είμαι νικητής», «δε στηρίζομαι στις δημοσκοπήσεις οι οποίες βέβαια είναι μια ένδειξη», τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος, υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής. Πρόσθεσε ότι η μεγάλη συμμετοχή μπορεί να τσακίσει τους μηχανισμούς από τους οποίους όλα τα κόμματα υποφέρουν.

«Κοινωνία ή μηχανισμοί; Κοινωνία. Πολλοί πολίτες ή λίγοι μηχανισμοί; Πολλοί πολίτες. Αυτό είναι το μεγάλο δίλημμα», τόνισε ο κ. Λοβέρδος στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».

Για τα δημοσκοπικά ευρήματα που «δείχνουν» δυναμική στο ΚΙΝΑΛ,  εκτίμησε πως αποτυπώνεται η συγκίνηση των πολιτών από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά αλλά έχει και πολιτικά χαρακτηριστικά και πως η τάση αυτή θα «χαθεί» εάν οι υποψήφιοι ξεκινούν να «διαδικασιολογούν» ή να τσακώνονται.

Για το ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι μεταξύ των πέντε υπάρχει συμφωνία για την διεξαγωγή ενός ανοιχτού διαλόγου αλλά υπάρχει και ο δισταγμός μίας υποψηφιότητας μπροστά στο διάλογο «που δεν το θεωρώ καλό».  Χαρακτήρισε τις επιστολές των πέντε υποψηφίων ως μια μορφή ευγενικής άσκησης πίεσης για να προσέλθει στο διάλογο .

Πρόσθεσε ότι πάντα υπάρχουν όροι στη διεξαγωγή ενός ντιμπέιτ και πως ο ίδιος πρότεινε οι υποψήφιοι να είναι όρθιοι. «Σε όλο τον κόσμο οι συζητήσεις έχουν κανόνες. Σε όλο τον κόσμο όμως οι συζητήσεις γίνονται», τόνισε.