Skip to main content

Λοβέρδος: Θα συντρίψω το ρασπουτινικό παραδικαστικό κύκλωμα

H Επιτροπή καλείται να γνωμοδοτήσει επί του αιτήματος της εισαγγελικής αρχής περί άρσης ασυλίας του κ. Λοβέρδου για την άσκηση δίωξης.

Την άρση της βουλευτικής του ασυλίας και μάλιστα με άμεση δρομολόγηση των διαδικασιών στην Ολομέλεια, ζήτησε ο Ανδρέας Λοβέρδος, ώστε να νικήσει με όλα τα νόμιμα μέσα την «ελεεινή πολιτική σκευωρία» όπως έχει καταγγείλει και να τιμωρηθούν οι εμπλεκόμενοι στο κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας.

«Ζητώ την άρση της ασυλίας μου γιατί δεν ανέχομαι μύγα στο σπαθί μου και θα συντρίψω το ρασπουτινικό παραδικαστικό κύκλωμα με τα μέσα που διαθέτει κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος στην Επιτροπή, αποποιούμενος τη χρήση οποιασδήποτε προστατευτικής διάταξης, κατηγορώντας μερίδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ότι αφήνουν «χυδαία υπονοούμενα» και επισημαίνοντας ότι «έχω άλλωστε μηνύσει τους επίορκους εισαγγελείς και τον ηθικό αυτουργό, το γνωστό  μέλος της προηγούμενης κυβέρνησης».

Σημειώνεται, ότι η Επιτροπή καλείται να γνωμοδοτήσει επί του αιτήματος της εισαγγελικής αρχής περί άρσης ασυλίας του κ. Λοβέρδου για την άσκηση δίωξης για το ενδεχόμενο αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας στην υπόθεση Novartis, μεταδίδει το skai.gr.

Όταν το σχετικό αίτημα είχε διαβιβαστεί στη Βουλή στις αρχές Σεπτεμβρίου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, είχε υποστηρίξει ότι χαρακτηρίζεται από ένδεια στοιχείων, αποδίδοντάς το σε μια προσπάθεια «εκ των υστέρων αυτοδικαιολόγησης των εισαγγελικών λειτουργών που ταλαιπώρησαν δέκα πολιτικά πρόσωπα και τη χώρα για δύο ολόκληρα χρόνια και υπονόμευσαν καίριους θεσμούς του δημοκρατικού πολιτεύματος».