Skip to main content

Λύση για τα αγροτικά μπλόκα ζητεί ο ΣΘΕΒ

Την εξεύρεση άμεσης λύσης ζητεί ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, κ. Γιώργο Παπανδρέου.
Την εξεύρεση άμεσης λύσης με δεδομένο ότι οι κινητοποιήσεις των αγροτών άρχισαν να δημιουργούν σοβαρότατα προβλήματα στη διακίνηση εμπορευμάτων και προσώπων στη χώρα, ζητεί  ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών με επιστολή του στον πρωθυπουργό, κ. Γιώργο Παπανδρέου.

«Με την παρούσα επιστολή ο ΣΘΕΒ εκφράζει την αγωνία αλλά και την αγανάκτηση των επιχειρήσεων μελών του για το καθεστώς ομηρίας που έχουν επιβάλλει στο σύνολο της κοινωνίας μας οι κινητοποιήσεις των αγροτών με το κλείσιμο βασικών οδικών αξόνων στα ηπειρωτικά της χώρας αλλά και πολλών εισόδων – εξόδων στο βόρειο τμήμα αυτής», τονίζεται στην επιστολή. Ο ΣΘΕΒ αναφέρει ότι διαφωνεί κάθετα με τη μέθοδο διεκδικήσεων που επιλέγουν για μια ακόμη φορά οι αγρότες και μάλιστα εν μέσω της κρίσης, της οποίας οι επιπτώσεις στην χώρα μας είναι ιδιαίτερα εμφανείς. 

«Με τις κινητοποιήσεις των αγροτών και με ήδη προβληματική τη διακίνηση στο εσωτερικό οδικό δίκτυο (έπειτα και από το κλείσιμο των Τεμπών), θα προστεθούν νέα προβλήματα για τις Θεσσαλικές επιχειρήσεις, εκτός αυτών που έχουν ήδη δημιουργήσει η έλλειψη ρευστότητας, η αύξηση των επισφαλών απαιτήσεων και οι απεργίες άλλων κλάδων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Προβλήματα που θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο επιχειρήσεων και στη μείωση της απασχόλησης», επισημαίνεται στην επιστολή.

Ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών απευθύνει  έκκληση στους αγροτικούς φορείς για αναστολή των κινητοποιήσεών τους και ζητά από την Πολιτεία, αφενός, να αναζητήσει την καλύτερη δυνατή λύση μέσα από ειλικρινή διάλογο μεταξύ όλων των συναρμόδιων υπουργείων και των αγροτικών φορέων και αφετέρου να λάβει άμεσα μέτρα για την προστασία όλων των πολιτών και τη διασφάλιση της ελεύθερης διακίνησης ανθρώπων και προϊόντων».