Skip to main content

Λύση στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών

Θέμα ημερών θεωρείται πλέον η λύση στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών, καθώς χθες ψηφίστηκε στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση, για την παράταση των συμβάσεων με τους λεωφορειούχους, ωστόσο και σήμερα κατ
Θέμα ημερών θεωρείται πλέον η λύση στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών στο νομό Θεσσαλονίκης, καθώς χθες ψηφίστηκε στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας, για την παράταση των συμβάσεων με τους λεωφορειούχους.

Αυτό που απομένει πλέον είναι να δημοσιευθεί η απόφαση στο ΦΕΚ, προκειμένου να προχωρήσουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και να ξεκινήσει η μεταφορά των μαθητών. «Μόλις η σχετική τροπολογία αναρτηθεί στο ΦΕΚ, θα προχωρήσουμε σεανανέωση των συμβάσεων με τους λεωφορειούχους και την επόμενη μέρα θαξεκινήσουν οι μεταφορές» δήλωσε ο αντινομάρχης, Ευθύμιος Φωτόπουλος.

Ωστόσο, και σήμερα συνεχίστηκαν οι καταλήψεις σε δύο σχολεία της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας τηςαδυναμίας μεταφοράς τους από και προς το σχολείο με μισθωμέναλεωφορεία. Πρόκειται για το 1ο Γυμνάσιο Μαλακοπής και στο ΓΕΛ Σοχού, ενώ αποχή από τα μαθήματα πραγματοποιούν μαθητές στο ΓΕΛ και στο ΕΠΑΛ Βασιλικών, καθώς και στο ΕΠΑΛ Επανομής.