Skip to main content

Λύτρα-ρεκόρ σε Σομαλούς πειρατές για ελληνικό τάνκερ

Λύτρα 5,5 ως 7 εκατ. δολάρια δόθηκαν σε Σομαλούς πειρατές για ένα υπό ελληνική σημαία υπερδεξαμενόπλοιο που μεταφέρει δύο εκατ. βαρέλια πετρέλαιο.
Λύτρα 5,5 ως 7 εκατ. δολάρια δόθηκαν σε Σομαλούς πειρατές, ποσό-ρεκόρ, για ένα υπό ελληνική σημαία υπερδεξαμενόπλοιο που μεταφέρει 2 εκατ. βαρέλια πετρέλαιο, ανακοίνωσαν οι πειρατές, αλλά και αξιωματούχοι.

Αεροσκάφος έριξε τα λύτρα πάνω στο τάνκερ, το οποίο κατέλαβαν οι πειρατές το Νοέμβριο στον Ινδικό Ωκεανό κοντά στις Σεϊχέλες.

Το «Maran Centaurus» κατελήφθη από τους πειρατές στις 29 Νοεμβρίου με πλήρωμα που αποτελείται από εννέα Eλληνες ναυτικούς, ένα Ρουμάνο, δύο Ουκρανούς και 16 Φιλιππινέζους συναδέλφους τους. Το πλοίο είχε αποπλεύσει από τη Σαουδική Αραβία και κατευθυνόταν προς τις ΗΠΑ. Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει γνωστό το πότε οι πειρατές θα παραδώσουν το τάνκερ, αφού δύο συμμορίες ισχυρίζονται πως δικαιούνται τα λύτρα.

Νωρίτερα σήμερα, οι πειρατές πάνω στο δεξαμενόπλοιο αντάλλαξαν πυρά με άλλους που επιβαίνουν σε ταχύπλοα και απειλούν ότι θα βάλουν φωτιά στο πλοίο, αν δεν μοιραστούν τα χρήματα.