Skip to main content

Πήρε κεφάλι ο Ζαγοράκης στη μάχη με Αμυρά για Ευρωβουλή

Εάν τα δεδομένα παραμείνουν ως έχουν, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα «κλέψει» την έδρα από το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη.

Σε μάχη για γερά νεύρα εξελίσσεται στη Νέα Δημοκρατία η κατά τα φαινόμενα απόσπαση της έδρας στην Ευρωβουλή που φαίνεται ότι χάνει το κόμμα του Γιάννη Βαρουφάκη, ΜέΡΑ25.

Εάν τα δεδομένα παραμείνουν ως έχουν, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα «κλέψει» την έδρα αυτή και, σαν αποτέλεσμα, στο παιγνίδι για την Ευρωβουλή μπαίνει ο Θοδωρής Ζαγοράκης, αλλά και ο Γιώργος Αμυράς που τον ακολουθεί κατά πόδας, με καταμετρημένο το 59,41% των σταυρών.

Παρότι αρχικά η απόσταση του νυν ευρωβουλευτή από τον Γιώργο Αμυρά, που βρίσκεται στην 8η θέση για τη ΝΔ, ήταν αρκετές χιλιάδες ψήφοι, πλέον ο κ. Ζαγοράκης ανακάμπτει και βρίσκεται μπροστά με μόλις 207 ψήφους.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος μέχρι να οριστικοποιηθεί το αποτέλεσμα, καθώς απομένει η καταμέτρηση σταυρών σε περίπου 9.000 εκλογικά τμήματα.

Το κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ των δύο πολιτευτών πιθανώς συμβαίνει επειδή ενσωματώνονται στην καταμέτρηση και τα εκλογικά κέντρα από τη Βόρεια Ελλάδα.