Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πάνω από 880 τόνοι σκουπιδιών μαζεύτηκαν σε ένα 24ωρο

Ο εντεταλμένος σύμβουλος Καθαριότητας Λάζαρος Ζαχαριάδης εκτίμησε ότι μέχρι την Πέμπτη η πόλη θα επανέλθει σε φυσιολογικούς ρυθμούς.

Μάχη για να καθαρίσει η Θεσσαλονίκη από τα σκουπίδια που συσσωρεύτηκαν στους κάδους απορριμμάτων και στις οδούς, εξαιτίας των γιορτών και των έντονων καιρικών φαινομένων, δίνει τις τελευταίες ώρες η υπηρεσία Καθαριότητας του κεντρικού δήμου.

Μέσα σε ένα 24ωρο - από τη Δευτέρα το πρωί έως την Τρίτη το πρωί - οι εργαζόμενοι συγκέντρωσαν συνολικά 770 τόνους απορριμμάτων από την πράσινη γραμμή και επιπλέον 110 τόνους από την μπλε γραμμή.

Σύμφωνα με στοιχεία από την αρμόδια υπηρεσία, μόνο από το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, οι εργαζόμενοι, οι οποίοι τις προηγούμενες ημέρες ήταν στον αγώνα για τον αποχιονισμό της πόλης, μάζεψαν 170 τόνους απορριμμάτων αλλά και τα υπόλοιπα από τις γειτονιές.

Σημειώνεται ότι μεσοσταθμικά κατά μέσο όρο καθημερινά συγκεντρώνονται περίπου 300-320 τόνοι σκουπιδιών από όλο τον δήμο.

«Οι εργαζόμενοι σε βάρδιες κατάφεραν να σημειώσουν το δικό τους προσωπικό “ρεκόρ” καθώς ο ημερήσιος αριθμός συγκέντρωσης απορριμμάτων ανέρχεται σε περίπου 300 τόνους», τόνισε ο εντεταλμένος σύμβουλος Καθαριότητας Λάζαρος Ζαχαριάδης.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι μέχρι την Πέμπτη θα έχουν «σηκωθεί» όλα τα απορρίμματα και η πόλη θα επανέλθει στους φυσιολογικούς της ρυθμούς.