Skip to main content

Μαίνεται η μάχη... γιγάντων για τον έλεγχο του Άκτωρα

Στην ερώτηση που γίνεται για το αν υπάρχει περίπτωση να τα βρουν οι δύο πλευρές, η απάντηση που δίνεται είναι ούτε για αστείο...

Σε κανέναν δεν προκάλεσε εντύπωση η αναβολή της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων του Άκτωρα. Και τα δυο «στρατόπεδα» που διαγκωνίζονται για την επόμενη μέρα της διοίκησης της εταιρίας (Αφοί Καλλιτσάντση κατά Μπόμπολα – Κούτρα) ήθελαν χρόνο για να ολοκληρώσουν το λόμπινγκ τους, όποτε συμφώνησαν αμέσως, όταν υποβλήθηκε το σχετικό αίτημα από ομάδα μετόχων. Πώς μεταφράζεται κυρίως αυτό το λόμπινγκ;

Κυρίως μέσα από τις προσεγγίσεις ξένων κυρίως, αλλά και Ελλήνων μετόχων, που όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες βρίσκονται στο peak τους κυριολεκτικά. Από πλευράς της ομάδας Μπόμπολα - Κούτρα στο λόμπινγκ «βοηθάει» μεγάλη ελληνική εταιρία, ενώ από πλευράς Καλλιτσάντση οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τη δουλειά έχουν αναλάβει ξένοι, αφού απευθύνονται βασικά σε ξένους.

Στο μεταξύ, το πακέτο μετόχων (4%) Έλληνα εφοπλιστή στην εταιρεία φέρεται να εξασφάλισε υποστηρικτικά η πλευρά Καλλιτσάντση. Αν συνυπολογιστεί και το πακέτο που έχει αγοράσει από την αγορά, αυτή τη στιγμή έχει το περίπου 25% της εταιρείας, όσο περίπου και η πλευρά Μπόμπολα-Κούτρα. Προκειμένου να γίνει αντιληπτό το μέγεθος του project αρκεί να σημειωθεί ότι υπολογίζεται πως έως τώρα η πλευρά Καλλιτσάντση έχει διαθέσει περί τα 30 εκατ. ευρώ για να καταφέρει αυτή την ισορροπία αφού είχε ξεκινήσει από χαμηλότερη μετοχική αφετηρία.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει φαβορί για την έκβαση της «μάχης». Ωστόσο στην ερώτηση που γίνεται αν υπάρχει περίπτωση να τα βρουν οι δύο πλευρές στο παρά 5', η απάντηση που δίνεται είναι ούτε για αστείο.