Skip to main content

Μάχη με τις φλόγες - Ξέσπασαν 56 δασικές πυρκαγιές σε ένα 24ωρο

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο. Στα πύρινα μέτωπα επιχείρησαν: 693 πυροσβέστες και 273 οχήματα

Συνολικά 56 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν μέσα σε ένα 24ωρο σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Στα πύρινα μέτωπα επιχείρησαν: 693 πυροσβέστες, 273 οχήματα, 21 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και περιοδικά όλα τα εναέρια μέσα δασοπυρόσβεσης. Συνδρομή παρείχαν 88 εθελοντές με 27 εθελοντικά οχήματα, 4 μηχανήματα έργου και 13 υδροφόρες των Περιφερειών και των ΟΤΑ.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο.

Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Σάμο, στην περιοχή Μεσόκαμπος και επιχειρούν 31 πυροσβέστες με 13 οχήματα, και περιοδικά 4 Α/Φ και 2 Ε/Π. Επίσης, μια ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος με 8 πυροσβέστες με Super Puma, καθώς και τρεις ομάδες αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος με 30 πυροσβέστες με C130. Συνδρομή παρέχουν 88 εθελοντές και 27 εθελοντικά οχήματα και 4 υδροφόρες ΟΤΑ.

Επίσης, σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Άγιος Βασίλειος Γυθείου Λακωνίας και επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 5 PZL και 3 Ε/Π.
Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.