Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΜΑΧΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ-ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 ενοχλήθηκε από μια παρατήρηση που έκανε η βουλευτής της ΝΔ κατά την ομιλία του με αποτέλεσμα να ανάψουν τα αίματα.

Σκληρή κόντρα στη Βουλή μεταξύ Γιάνη Βαρουφάκη και Ντόρας Μπακογιάννη στην Ολομέλεια για την Συνταγματική Αναθεώρηση.

Κόντρα είχαν στη Βουλή, Γιάνης Βαρουφάκης και Ντόρα Μπακογιάννη κατά την διάρκεια της ομιλίας του πρώτου στην διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, φαίνεται πως ενοχλήθηκε από την βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας που μιλούσε την ώρα της αγόρευσής του, κάτι που δεν άφησε να «πέσει κάτω».

Βαρουφάκης: Μήπως σας ενοχλώ κυρία Μπακογιάννη;

Μπακογιάννη: Μια ερώτηση έκανα

Βαρουφάκης: Ε, δεν κάνατε μια ερώτηση, ολόκληρη συζήτηση κάνατε

Μπακογιάννη: Ε, θα το συνηθίσετε (σ.σ. να μιλάτε με θόρυβο από κάτω)

Βαρουφάκης: Την αγένειά σας θα πρέπει να την συνηθίσω και εκ του σύνεγγυς

Μπακογιάννη: Έχω υπάρξει φυλακισμένη, υποδουλωμένη όχι

Ανεβαίνοντας στο βήμα, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας συνέχισε την κόντρα που είχε ανοίξει με τον επικεφαλής του ΜεΡΑ25, αναφερόμενη όμως στην ουσία της τοποθέτησής του.

«Σ’ αυτή τη Βουλή έχουν ακουστεί πολλά. Θα έπρεπε να πάψει να μας εκπλήσσει ο πολιτικός λόγος ορισμένων συναδέλφων. Νιώθω την ανάγκη να κάνω την δήλωση αυτή, στα 30 χρόνια που είμαι στη βουλή ουδέποτε ένιωσα βουλευτής υποδουλωμένου έθνους. Έχω υπάρξει φυλακισμένη επί Χούντας, αλλά υπόδουλη ποτέ. Όσα ακούστηκαν είναι απαράδεκτα και οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να τα καταγγείλουν. Δεν δίνουμε σημασία γιατί ακούγονται από ανθρώπους με συγκεκριμένη πορεία, αλλά όταν ακούγονται από αυτό το βήμα χρειάζονται απάντηση».

Η αναφορά της Ντόρας Μπακογιάννη, ήρθε ως απάντηση στη φράση του Γιάνη Βαρουφάκη που στην ομιλία του, ανέφερε:  «Κανένα σύνταγμα δεν μπορεί να αποδόσει στους πολίτες δικαιώματα όταν το κράτος είναι υπόδουλο».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ