Skip to main content

MacLaren: Ανακάλεσε ένα εκατ. ελαττωματικά καροτσάκια

Η βρετανική εταιρεία παιδικών καροτσιών MacLaren ανακάλεσε ένα εκατ. ελαττωματικά καροτσάκια της που είχαν πωληθεί στις ΗΠΑ κατόπιν σχετικού αιτήματος της Αμερικανικής Επιτροπής Ασφάλειας των Καταναλω
Η βρετανική εταιρεία παιδικών καροτσιών MacLaren ανακάλεσε ένα εκατ. ελαττωματικά καροτσάκια της που είχαν πωληθεί στις ΗΠΑ κατόπιν σχετικού αιτήματος της Αμερικανικής Επιτροπής Ασφάλειας των Καταναλωτών (CPSC), σύμφωνα με ανακοίνωση της επιτροπής αυτής.

«Το σύστημα άρθρωσης του καροτσιού εγκυμονεί κίνδυνο ακρωτηριασμού δακτύλων και κίνδυνο πρόκλησης τραυματισμού στο παιδί όταν ο καταναλωτής ανοίγει και κλείνει το καρότσι», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

«Η MacLaren έλαβε 15 διαμαρτυρίες για παιδιά που έβαλαν τα δάκτυλά τους στο σύστημα άρθρωσης του καροτσιού με αποτέλεσμα να υπάρξουν 12 περιπτώσεις ακρωτηριασμού δακτύλων στις ΗΠΑ», επισημαίνεται.

Η ανάκληση αφορά όλα τα μονά και διπλά καροτσάκια με ομπρέλα της MacLaren στα οποία αναγράφεται η επωνυμία MacLaren στο προϊόν. Πρόκειται για τα μοντέλα Volo, Triumph, Quest, Sport, Quest Mod, Techno XT, TechnoXLR, Twin Triumph, Twin Techno και Easy Traveller.

Τα μοντέλα αυτά, τα οποία κυκλοφόρησαν στην αγορά σε όλο τον κόσμο μεταξύ του 1999 και του Νοεμβρίου του 2009 με τιμή από 100 ως 360 δολάρια και κατασκευάζονται στην Κίνα, διευκρινίζει η CPSC.

Η αμερικανική αυτή επιτροπή καλεί τους καταναλωτές «να σταματήσουν αμέσως να χρησιμοποιούν τα προϊόντα αυτά μέχρι νεωτέρας» και να έρθουν σε επαφή με την επιχείρηση για να πάρουν ένα «δωρεάν κιτίο επισκευής» από την MacLaren USA.