Skip to main content

«Μαγική εικόνα» καταγγέλλει η ΓΣΕΕ για τα Ταμεία

Για αριθμητικές αλχημείες κάνει λόγο η ΓΣΕΕ και καταγγέλει τη Ν.Δ για απόκρυψη της πραγματικής κατάστασης των ταμείων.
Δριμεία κριτική άσκησε η ΓΣΕΕ με σχετική της ανακοίνωση σε προγενέστερη ενημέρωση εκ μέρους της υπουργού Απασχόλησης κ. Πετραλιά, όσον αφορά την περιουσία των Ταμείων, στην οποία η υπουργός υποστήριξε ότι η περιουσία των Ταμείων έχει αυξηθεί σε σχέση με το 2004.

«Οι αριθμητικές αλχημείες δεν αρκούν για να αποκρύψουν τη τραγική οικονομική κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων τη δραματική μείωση της βιωσιμότητας και της προοπτικής τους καθώς και τις τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες. Ακόμη και η επιστολή του Υπ. Οικονομικών για καταβολή ομολόγων ύψους 4,5 δισ. ευρώ (που θα λήγουν από το 2012 και μετά) έναντι οφειλής 9 δισ. καταγράφεται ως εισπραχθέν ποσό και ως περιουσία. Θα ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικό αν δημοσιεύονταν οι ετήσιες αναλυτικές καταστάσεις ανά ταμείο, οι οποίες έχουν να δημοσιευθούν από τις 31/12/2006» αναφέρει η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.

Την μαγική εικόνα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, συμπληρώνει το γεγονός ότι ενώ θεσμοθετήθηκε με το άρθρο 149 του Ν3655/08 η δημιουργία του κοινωνικού αποθεματικού χρηματοδότησης των παροχών μετά το 2019, μέχρι στιγμής δεν έχει κατατεθεί ούτε ένα ευρώ.