Skip to main content

Μαγιορκίνης: Αναμένεται αύξηση στις νοσηλείες στη Θεσσαλονίκη

Αυξήθηκε ο αριθμός διαγνώσεων κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη την τελευταία εβδομάδα ενώ αναμένεται ήπια αύξηση και στις νοσηλείες στα νοσοκομεία.

Αύξηση στις νοσηλείες ελεώ κορωνοϊού αναμένεται το επόμενο διάστημα στη Θεσσαλονίκη σύμφωνα με την τοποθέτηση του επίκουρου καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας Γκίκα Μαγιορκίνη στην καθιερωμένη ενημέρωση.

Όπως ανέφερε συγκεκριμένα, στη Θεσσαλονίκη ο αριθμός διαγνώσεων κορωνοϊού αυξήθηκε κατά 20% μέσα σε μία εβδομάδα με τάσεις όμως σταθεροποίησης. Παράλληλα τόνισε ότι δεν υπήρξε αύξηση στις νοσηλείες μέχρι στιγμής αλλά αναμένεται ήπια αύξηση το επόμενο διάστημα.

Παράλληλα υπογράμμισε πως υπάρχει αύξηση των ενεργών κρουσμάτων στην επικράτεια ενώ και η πίεση στο σύστημα Υγείας έχει περάσει σε φάση ήπιας αύξησης.

Στην Αττική τα μέτρα που έχουν ληφθεί φαίνεται ότι αρχίζουν να αποδίδουν, είπε ο καθηγητής, και τα αποτελέσματα θα τα δούμε σε περίπου 10 μέρες.

Ο αριθμός των νέων εισαγωγών με Covid-19 έχει σημειώσει αύξηση και αναμένεται να οδηγήσει σε ήπια αύξηση των εισαγωγών στις ΜΕΘ μέσα στις επόμενες 1-2 εβδομάδες, κατέληξε ο κ. Μαγιορκίνης.