Skip to main content

Συγκλονιστική ανάρτηση Μαγιορκίνη:Οι βλάβες σε πνεύμονες ανηλίκων λόγω κορωνοϊού

O καθηγητής Επιδημιολογίας δείχνει αξονικές τομογραφίες νέων κάτω από 18 έτη με ήπια Covid-19 που έχουν βαρύτατες βλάβες στους πνεύμονές τους

«Με το εμβόλιο προστατεύουμε τους πνεύμονές μας από βαρύτατη καταπόνηση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γκίγκας Μαγιορκίνης, o επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, δείχνοντας ταυτόχρονα αξονικές τομογραφίες από πνεύμονες με βαρύτατες βλάβες από νεαρά άτομα που κόλλησαν Covid-19.

Αναλυτικότερα, ο κ. Μαγιορκίνης, με δημοσίευσή του στο Facebook δείχνει αξονικές τομογραφίες νέων κάτω από 18 έτη με Covid-19 (18 ετών, 15 ετών, 14 ετών και 8 ετών). Κανένας ασθενής δεν είχε υποκείμενα νοσήματα ή ανοσοκαταστολή, ωστόσο έχουν πολύ «εντυπωσιακές» βλάβες, όπως αναφέρει ο κ. Μαγιορκίνης, ενώ προσθέτει ότι άγνωστο είναι τι θα προκαλέσουν αυτές οι βλάβες σε βάθος χρόνου.

Παράλληλα, στη δημοσίευση σημειώνεται ότι οι ασθενείς δεν χρειάστηκαν συμπληρωματικό οξυγόνο, διασωλήνωση ή ΜΕΘ. Πρόκειται για απλά-κοινά περιστατικά Covid-19.

Ο καθηγητής σημειώνει στη δημοσίευση του ότι «για την πλειονότητα του κόσμου το ερώτημα είναι απλό: Θέλουν να υποβάλουν τους πνεύμονές τους σε αυτές τις βλάβες για να δουν αν αντέχουν; Και αν αντέξουν την πρόκληση (όπως προβλέπεται ότι θα αντέξουν οι περισσότεροι νέοι) θέλουν να δουν πόσα χρόνια ή αντοχές έχασαν στην πορεία»;

Τέλος, ο κ. Μαγιορκίνης υπογραμμίζει ότι «με το εμβόλιο προστατεύουμε τους πνεύμονές μας από βαρύτατη καταπόνηση!».