Skip to main content

Μαγιορκίνης για κορωνοϊό: Απίθανο να μπούμε ξανά σε καραντίνα

Ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ εξέφρασε την πεποίθησή του πως «του χρόνου τέτοια εποχή δεν θα έχουμε τέτοιο πρόβλημα».

«Θεωρώ απίθανο να μπούμε ξανά σε καραντίνα. Θα πρέπει να έχουμε δραματική αύξηση των κρουσμάτων στα νοσοκομεία, του επιπέδου Λομβαρδίας, το οποίο δε νομίζω ότι θα συμβεί».

Αυτό δήλωσε ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας για τον κορωνοϊό, Γκίκας Μαγιορκίνης σε συνέντευξή του στο Radio North 98.

Ο κ. Μαγιορκίνης εκτίμησε ότι ακόμη και τα «τοπικά lock down σε μεγάλες πόλεις είναι πολύ δύσκολο να γίνουν».

Εξέφρασε, ωστόσο, την ανησυχία του για την εμφάνιση νέων κρουσμάτων κορωνοϊού, κυρίως γιατί παρατηρείται αύξηση των “ορφανών” κρουσμάτων.

Ο καθηγητής εμφανίστηκε αισιόδοξος για επιστροφή στην κανονικότητα το καλοκαίρι του 2021. «Εγώ θεωρώ ότι του χρόνου τέτοια εποχή δεν θα έχουμε τέτοιο πρόβλημα. Έχει ημερομηνία λήξης και η ημερομηνία λήξης είναι τα εμβόλια, τα οποία δεν θα είναι μόνο της Οξφόρδης. Μέχρι το τέλος του έτους θα υπάρχουν κι άλλα. Είμαστε σε μια καλύτερη κατάσταση και πρόληψης και θεραπείας και πιστεύω ότι αυτή θα βελτιωθεί ραγδαία και τους επόμενους έξι μήνες» σημείωσε.