Skip to main content

Μαγιορκίνης: Ενδείξεις μείωσης της μετάδοσης του ιού στη Θεσσαλονίκη

Το τελευταίο 24ωρο στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 413 νέα κρούσματα . Για ενδείξεις μείωσης της μετάδοσης του ιού μίλησε ο καθηγητής Γκ. Μαγιορκίνης

Στις επόμενες δέκα ημέρες θα δούμε την κορύφωση της επιδημίας ανέφερε ο καθηγητής Ιατρικής Σχολής στο ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στο υπουργείο Υγείας.

Ο καθηγητής τόνισε πως «υπάρχουν ενδείξεις μείωσης της μετάδοσης του ιού» στη Θεσσαλονίκη», όπου το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 413 νέα κρούσματα κορωνοϊού.

«Αυτό που λέμε πικ έχει διαφορετικά σημεία, είναι σε πτωτική πορεία στο RP. Για τον αριθμό των κρουσμάτων εξαρτάται από το πόσο σοβαρά έχει πάρει την κατάσταση του lockdown ο κόσμος», υπογράμμισε.

Και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Βάνα Παπαευαγγέλου εκτίμησε από την πλευρά της ότι αναμένεται να δούμε μείωση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες. Ήδη, όπως είπε, «σήμερα (ο αριθμός κρουσμάτων) ήταν μειωμένος στη Θεσσαλονίκη, βέβαια ήταν Δευτέρα».

Ωστόσο, η λοιμωξιολόγος τόνισε πως «δεν αναμένουμε άμεσα αποτελέσματα αναφορικά με τους διασωληνωμένους. Κι αυτό γιατί η διάρκεια νοσηλείας είναι κατά μέσο όρο 2 εβδομάδες. Δυστυχώς αναμένουμε συνεχή αύξηση των νοσηλευόμενων στις ΜΕΘ τις επόμενες ημέρες».