Skip to main content

Μαγιορκίνης: Προ των πυλών η επιθετική αύξηση της πανδημίας στη χώρα

Η πανδημία στην Ελλάδα εκτινάχθηκε την τελευταία εβδομάδα με νέα ώση από 400 σε πάνω από 700 καθημερινά κρούσματα, σημείωσε ο καθηγητής.

Η επιθετική αύξηση στη χώρα βρίσκεται προ των πυλών, προειδοποίησε κατά τη σημερινή τακτική ενημέρωση ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής στο ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Όπως είπε, η πανδημία στην Ελλάδα εκτινάχθηκε την τελευταία εβδομάδα με νέα ώση από 400 σε πάνω από 700 καθημερινά κρούσματα, ενώ τη μεγαλύτερη επίπτωση έχει η ηλικιακή ομάδα από 19 έως 39 ετών. Η ομάδα 40-65 ετών, σημείωσε ο καθηγητής έχει τη μισή επίπτωση στην πανδημία από τους νέους.

Ο κ. Μαγιορκίνης απέδωσε μεγάλο ποσοστό της έκρηξης των κρουσμάτων τόσο στην αύξηση της μετάδοσης λόγω θερμοκρασιακής πτώσης όσο και στην αύξηση της δραστηριότητας σε κλειστούς χώρους, ιδίως προς τα βόρεια της χώρας. Παράλληλα, τόνισε πως ο αριθμός των θανάτων κυμαίνεται σε 9-10 ημερησίως, ενώ αυξάνεται η πίεση στο σύστημα υγείας από τους διασωληνωμένους.

Μιλώντας για την πανδημία στην Ευρώπη, ο καθηγητής σημείωσε πως ενισχύεται δυναμικά, με τις πλέον πληττόμενες περιοχές να είναι η Γαλλία, η Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.