Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020
x

ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ: 7 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΤΗΝ Α' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

Ο υπ. βουλευτής με το ΚΙΝΑΛ αφήνει αιχμές στον κ. Μητσοτάκη για την επιλογή του να μην δώσει χαρτοφυλάκιο υφυπουργού σε βουλευτές της Α' Θεσσαλονίκης.

Τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης σχολιάζει ο υποψήφιος βουλευτής με το ΚΙΝΑΛ στην Α' Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μαγκριώτης.

Ο κ. Μαγκριώτης εξαπολύει πυρά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, μεταξύ άλλων, για την επιλογή του τελευταίου να μην δώσει χαρτοφυλάκιο υφυπουργού σε κάποιον από τους επτά βουλευτές που εκλέχθηκαν στην Α' Θεσσαλονίκης. «Ο μεγάλος αριθμός εξωκοινοβουλευτικών δείχνει την εκτίμηση που έχει στην κοινοβουλευτική ομάδα του, εφτά βουλευτές Θεσσαλονίκης και ούτε ένας Υφυπουργός;» διερωτάται.

Αναλυτικά το σχόλιο του Γιάννη Μαγκριώτη:

«Η πρώτη κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως πάντα, ευέλικτο και αποτελεσματικό σχήμα.

Ο Μητσοτάκης ακολούθησε την πεπατημένη των υποψηφίων πρωθυπουργών που προεκλογικά υπόσχονται μικρά, ευέλικτα και αποτελεσματικά σχήματα και με το καλημέρα χτυπούν πενηντάρα plus.

Ο μεγάλος αριθμός εξωκοινοβουλευτικών δείχνει την εκτίμηση που έχει στην κοινοβουλευτική ομάδα του, εφτά βουλευτές Θεσσαλονίκης και ούτε ένας Υφυπουργός;

Ο μεγάλος αριθμός Υφυπουργών δείχνει ταυτόχρονα την έλλειψη εμπιστοσύνης στα υψηλόβαθμα στελέχη της δημόσιας διοίκησης, αφού μερικοί υφυπουργοί αντιστοιχούν σε μικρό αριθμό διευθύνσεων των υπουργείων.

Τώρα, αν προσθέσουμε τους γενικούς γραμματείς, που θα “ορίσει” μέχρι να εφαρμόσει τη μνημονιακή δέσμευση για γενικούς γραμματείς 5ούς θητείας με δημόσιο διαγωνισμό, που η προηγούμενη κυβέρνηση τέσσερα χρόνια δεν το έκανε για να συντηρεί τους κομματικούς γραμματείς, τι χιλιάδες κομματικά στελέχη που θα αντικαταστήσουν τα αντίστοιχα του Σύριζα στα ΝΠΔΔ και τις ΑΕ του δημοσίου και τις μερικές χιλιάδες μετακλητών συμβούλων, το τέρας των προηγούμενων κυβερνήσεων θα εμφανίσει το πρόσωπό του σε λίγες ημέρες.

Να μην ξεχάσω και τις σημερινές συστάσεις του Eurogroup, που τις κρατούσαν στο συρτάρι την προεκλογική περίοδο, για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό του 2019-2020 που μας δείχνουν την έλευση του 5ου άτυπου μνημονίου, που θα γνωρίσουμε τον Σεπτέμβριο.

Πάντως τα μπάνια του λαού δεν θα τα χαλάσουν».A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ