Skip to main content

Μαγκριώτης: Η ΕΥΑΘ απόδειξη ότι τα μνημόνια δεν τελείωσαν

Ο υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι αυτό που συμβαίνει στην ΕΥΑΘ τις τελευταίες ημέρας «είναι εντελώς παράλογο».

Συνάντηση με τα σωματεία των εργαζομένων στην ΕΥΑΘ και τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο της εταιρείας είχε διαδοχικά ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γιάννης Μαγκριώτης.

Όπως είπα χαρακτηριστικά μετά το τέλος της συνάντησης, «είναι εντελώς παράλογο αυτό πού συμβαίνει στην ΕΥΑΘ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος παραιτήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, ενώ είχε συμφωνήσει με τους εργαζόμενους στους όρους υπογραφής της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας».

Ο κ. Μαγκριώτης επισήμανε το γεγονός ότι οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι διαβεβαιώνουν προφορικά ότι συμφωνούν με την υπογραφή της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας, αλλά έχει επιφυλάξεις το Υπερταμείο.

«Οι εξελίξεις αυτές είναι απόρροια της αδυναμίας της κυβέρνησης να εφαρμόσει στην πράξη αυτό πού διατείνεται στα λόγια, ότι πέρσι το Καλοκαίρι η χώρα βγήκε από τα μνημόνια. Αποδεικνύεται ότι τα μνημόνια έληξαν ημερολογιακά, καθόλου όμως ουσιαστικά», τόνισε.

Ο κ. Μαγκριώτης θύμισε, ότι ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί ο δεύτερος κλάδος τού κεντρικού αποχετευτικού αγωγού πού θα λύσει το πρόβλημα των υπερχειλίσεων του δικτύου στο κέντρο της πόλης, πού ρυπαίνει τον Θερμαϊκό και είναι μια από τις αιτίες της κόκκινης παλίρροιας.

Τόνισε ότι:    

• Το έργο δημοπρατήθηκε το 2011, μετά από επίμονη προσπάθεια τού Υπουργείου υποδομών, στην πολιτική ηγεσία του οποίου ήταν εκείνη την περίοδο, και έπρεπε να τελειώσει το 2015.
    
• Ακόμη χειρότερα οι προηγούμενες κυβερνήσεις ακύρωσαν το έργο της επέκτασης και τού εκσυγχρονισμού του διυλιστηρίου νερού στην Σίνδο, πού είχε προσωρινό ανάδοχο και είχε δημοπρατηθεί την ίδια περίοδο.
    
• Τα αποτελέσματα είναι γνωστά με τις συχνές διακοπές της υδροδότησης της Θεσσαλονίκης και την μεγάλη καταστροφή πέρσι του αγωγού της Αραβησσού.

«Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και μονοπωλιακό είδος, γι’ αυτό δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί, πρέπει όμως το management της ΕΥΑΘ να μην είναι κομματικό λάφυρο, αλλά επιλογή μέσα από διεθνή διαγωνισμό», υπογράμμισε ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ.
    
Ασφυξία από τη μείωση των εισοδημάτων

Στο μεταξύ ο κ Μαγκριώτης πραγματοποίησε το πρωί επίσκεψη στη λαϊκή αγορά της Καραϊσκάκη στην περιοχή του Φαλήρου, συζητώντας με παραγωγούς και καταναλωτές.

Κοινή διαπίστωση ήταν, ότι η δραματική μείωση των εισοδημάτων έχει οδηγήσει στην μεγάλη υποχώρηση των αγορών και κατ' επέκταση και του εισοδήματος των παραγωγών, σε βαθμό ασφυξίας που γεννά αδιέξοδα.
 
Το πρωί μιλώντας σε τοπικό Ραδιόφωνο μεταξύ άλλων σημείωσε, ότι οι πολίτες απογοητευμένοι από την κυβέρνηση ετοιμάζονται να την καταψηφίσουν και πάλι, όπως τις Ευρωεκλογές, η επιλογή όμως αυτή θα οδηγήσει σε νέες περιπέτειες και αδιέξοδα.

«Η χώρα δεν αντέχει να κινείται σαν εκκρεμές στα άκρα, από τον ανεύθυνο λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ, στην επικίνδυνη για την μεσαία τάξη, τους εργαζόμενους και τους νέους, ακραία φιλελεύθερη ΝΔ.

Η πατρίδα μας κινδυνεύει να μοιάζει με  χώρα της Λατινικής Αμερικής, όπου η μια κρίση διαδέχεται την άλλη.

Χρειάζεται ενίσχυση των δυνάμεων της λογικής, πού είναι το ΚΙ.ΝΑΛ, για να προχωρήσει η χώρα με ασφαλή βήματα στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στο κράτος και την οικονομία, πού είναι ο μόνος δρόμος για να βγει σύντομα, χωρίς πισωγυρίσματα από την κρίση», σημείωσε.