Skip to main content

Μαγκριώτης: «Παγώνει» για δύο μήνες η Εξωτερική Περιφερειακή Θεσσαλονίκης

«Παγώνουν» τα έργα μελέτης για την Εξωτερική Περιφερειακή και ξεκινά δίμηνη διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς, όπως δηλώνει ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στη Voria.gr.
«Παγώνει» η διαδικασία μελέτης για την κατασκευή της «Εξωτερικής Περιφερειακής Θεσσαλονίκης», όπως δηλώνει στη Voria.gr ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης.

Ο κ. Μαγκριώτης υπογράμμισε πως θα υπάρξει ένα δίμηνο διαβουλεύσεων με τους τοπικούς φορείς, κυρίως με το Δήμο Θέρμης, ο οποίος όπως τόνισε έχει το σημαντικότερο πρόβλημα.

Ο Δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος με τη σειρά του διατύπωσε για ακόμη μία φορά τις ενστάσεις του ως προς την υφιστάμενη χάραξη του έργου, τονίζοντας ότι αυτή προσεγγίζει σε απόσταση 50 μέτρων τον οικισμό Τριαδίου και στη συνέχεια διαμελίζει διαγώνια το δήμο δημιουργώντας προβλήματα στη χωρική συνοχή του και βλάπτει περιβαλλοντικά ενώ εξέφρασε την αποδοκιμασία του ως προς τη μέχρι τώρα στάση της Εγνατίας Οδού Α.Ε. και της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου απέναντι στην τοπική κοινωνία.

Ζήτησε, δε την επαναχάραξη του έργου λαμβάνοντας υπόψη τις θέσεις των δήμων και των τοπικών φορέων. Εξέφρασε ωστόσο την ικανοποίηση του για την έναρξη της διαβούλευσης και τόνισε ότι «πρέπει να είναι ουσιαστική προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη λύση για την υλοποίηση του έργου».

Την Κυριακή ο υφυπουργός συμμετείχε σε διαβούλευση της διοίκησης της Εγνατίας Α.Ε., με τη διοίκηση του δήμου Θέρμης και τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων για τη χάραξη της Εξωτερικής Περιφερειακής Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τη μελέτη κατασκευής, που πραγματοποιήθηκε από την Εγνατία Οδό η Εξωτερική Περιφερειακή θα συνδέσει τη Θεσσαλονίκη με τη Χαλκιδική και αναμένεται να δώσει λύση στο οξύ κυκλοφοριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη.

Η «Εξωτερική Περιφερειακή Οδός» θα εκτείνεται από τον κόμβο του ΤΙΤΑΝ μέχρι τον κόμβο που θα διαμορφωθεί στο Σχολάρι, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών και θα έχει μήκος 37 χλμ. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου αναμένεται να αγγίξει το 1  δισ. ευρώ.